Тешић: СНСД има 20 кандидата за начелнике млађих од 40 година

Срна
Тешић: СНСД има 20 кандидата за начелнике млађих од 40 година

ПЕЛАГИЋЕВО - СНСД, као најјача политичка странка у Републици Српској и БиХ, на локалне изборе излази са 20 кандидата за начелнике који су млађи од 40 година, рекао је Срни кандидат ове странке за начелника општине Пелагићево Славко Тешић.

Двадесетседмогодишњи Тешић, који је један од најмлађих кандидата за начелника у Српској, оцјењује да је то доказ да СНСД наставља са традицијом да препушта одговорност млађим нараштајима.

Он истиче да охрабрује чињеница да се на политичкој сцени појављују млада лица која су спремна да преузму одговорност за своје локалне заједнице и земљу.

Тешић је рекао да се за кандидатуру одлучио највише због побољшања положаја и квалитета живота младих у Пелагићеву и како би се спријечио њихов одлазак из ове општине.

"Млади суграђани, нажалост, све више заснивају породице у неким перспективнијим општинама и градовима. Пелагићево је некад било препознатљиво и по остваривању значајних спортских успјеха и жеља ми је да наши спортисти поново добију услове за остваривање врхунских резултата, а самим тим и бољу промоцију Пелагићева", поручио је Тешић.

Он је навео да, захваљујући трогодишњем искуству које је стекао на функцији предсједника Скупштине општине, сада јасније сагледава проблеме младих и да до њихових рјешења често долази у разговору са сугађанима.

"Водимо рачуна и о проблемима осталих суграђана. Циљ нам је срећнији и квалитетнији живот свих становника Пелагићева и увјерен сам да заједничким проналском најбољих рјешења можемо то и да остваримо", истакао је Тешић.

Он је нагласио да се ријеч младих тешко чује, али да су то успјели у Пелагићеву вриједно радећи на важним пројектима за општину протеклих година.

Тешић је свим младим људима честитао Међународни дан младих, који се у свијету обиљежава 12. августа.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана