Температура ваздуха сутра и до 33 степена Целзијусова

Срна
Температура ваздуха сутра и до 33 степена Целзијусова

САРАЈЕВО - У Републици Српској и ФБиХ сутра се очекује претежно сунчано и веома топло вријеме, уз температуру ваздуха и до 33 степена Целзијусова.

Предвече и током ноћи од сјевера се преко централних крајева ка истоку очекује пролазна облачност уз кишу или пљускове са грмљавином. Локално може бити појачаног ветра у зони падавина, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.
Дуваће слаб прво западни вјетар, затим у скретању на сјеверне смјерове, на сјеверу умјерене јачине.

Јутарња температура ваздуха биће од 10 до 17, у вишим предјелима од шест степени, а максимална од 28 до 33, у вишим предјелима од 23 степена Целзијусова.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава сунчано вријеме уз малу до умјерену облачност.
Температура ваздуха измјерена у 14 часова: Бјелашница 13, Калиновик, Соколац и Иван Седло 23, Гацко и Невесиње 24, Мраковица, Ливно и Неум 25, Рудо и Сребреница 26, Билећа, Вишеград, Дринић, Требиње, Градачац, Широки Бријег и Тузла 27, Зворник, Мркоњић Град, Нови Град, Рибник, Бугојно, Дрвар, Јајце, Сарајево и Зеница 28, Бијељина, Добој, Приједор, Србац, Груде, Мостар и Сански Мост 29, Бањалука 30 и Бихаћ 31 степен Целзијусов.

У недјељу, 22. маја, ујутро ће бити промјенљиво облачно, на истоку и сјевероистоку са слабом кишом, а у осталим предјелима суво. Прије подне се очекује разведравање и током већег дијела дана биће претежно сунчано, једино на планинама на југу могу повремено падати краткотрајна киша или пљускови.

Током ноћи на понедјељак, 23. мај, очекује се ново наоблачење које сјеверу и централним крајевима доноси слабу кишу.

Минимална температура ваздуха биће од 13 до 19, у вишим предјелима од 10 степени, а максимална од 24 до 30, те у вишим предјелима од 18 степени Целзијусових.

У понедјељак, 23. маја, ујутро и први дио дана биће претежно сунчано и топло, послије подне са порастом облачности, што ће условити мјестимично краткотрајно кишу или љускове, од југозапада ка сјевероистоку.

Током ноћи на уторак, 24. мај, биће углавном суво.

Минимална температура ваздуха биће од 13 до 19, у вишим предјелима од 10, а максимална од 24 до 30, у вишим предјелима од 19 степени Целзијусових.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана