Текстилни отпад ће бити враћен у Италију, чека се дозвола

Срна
Foto: Велибор Трипић

САРАЈЕВО - Текстилни отпад који је преузеће "Кром рециклажа" Дрвар депоновало на подручју Дрвара, Бихаћа и околине Сарајева биће враћен у Италију, одакле је и увезен, рекла је Срни министар екологије и туризма Федерације БиХ /ФБиХ/ Едита Ђапо.

"Обратили смо се ресорном министарству у Италију и док добијемо дозволу од њих да се врати отпад, биће наложено предузећу жКром рециклажаж да врати све у Италију. Уколико он не буде хтио, онда ће то морати урадити италијанска компанија", појаснила је Ђапо.

Она је рекла да је Министарство екологије и туризма ФБиХ поништило увозну дозволу предузећу "Кром рециклажа" из Дрвара, те да је ангажована Федерална управа за инспекцијске послове да пронађе све локације на које је отпад депонован.

"Према сазнањима, осим у Дрвар, један камион је отишао за Бихаћ, а други је овдје негдје око Сарајева истоварен. Како сам обавијештена грешку је направио кантонални инспектор јер није дозволио да отпад буде одложен тамо гдје је требао бити, па су самим тим и шпедитери и предузеће жКром рециклажаж направили прекршај", истакла је Ђапо.

Општинско вијеће Дрвара донијело је, на сједници 6. јула, закључке да хитно буде измјештен отпад довезен из Италије у ову локалну заједницу, те да се Агенција за истраге и заштиту БиХ укључи у истрагу у вези са цјелокупним процесом у вези са допремањем отпада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана