Тегелтија: Савјет министара и Влада Српске подржавају развој Рогатице

Срна
Foto: Срна

РОГАТИЦА- Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија изјавио је данас у Рогатици да ова локална заједница заслужује подршку републичких и институција на нивоу БиХ, јер њено руководство зна да управља ресурсима.

"Рогатици је потребна подршка Владе Републике Српске и јавних предузећа, док ће Савјет министара кроз оне пројекте које имплементира, попут подршке култури, спорту, помоћ избјеглим и расељеним лицима, сасвим сигурно бити партнер овој локалној заједници и убудуће", поручио је Тегелтија.

Он је истакао да је у свакој средини држава успјешна онолико колико су успјешне и њене локалне заједнице.

"Послије прошлих избора, 2017. године био сам у Рогатици и код начелника Милорада Јагодића, а данас, три године касније, сигуран сам да је ова локална заједница боље и љепше мјесто за живот него што је то било 2017. године", рекао је Тегелтија.

Он каже да је у Рогатици завршен највећи број пројеката о којима је прије три године разговарао са руководством ове локалне заједнице, а које је општина планирала да заврши у свом четворогодишњем мандату.

"Сада када смо то погледали, највећи број тих пројекта је завршен, а дио је у завршној фази, док неки касне са завршетком", навео је предсједавајући Савјета министара.

Тегелтија сматра да је то добар знак да је ова локална заједница добро планирала своје пројекте и развој и да ће предвиђене пројекте успјешно и окончати у интересу својих грађана.

Он истиче да су кључна тема нова радна мјеста и запошљавање, о чему је данас разговарао са руководством општине Рогатица.

"Ми ћемо свакако бити на услузи за све оно што буде потребно општини Рогатица, јер њено руководство зна да управља ресурсима, али јој је потребна и подршка Владе Републике Српске, јавних предузећа, док ће Савјет министра кроз оне пројекте које имплементира, попут подршке култури, спорту, помоћ избјеглим и расељеним лицима бити партнер овој локалној заједници", рекао је Тегелтија.

Према његовим ријечима, добро је да у Рогатици постоје препознатљиве компаније које раде у различитим областима и које желе да наставе да се развијају у овој средини.

Он је изразио наду да ће се приликом наредне посјете Рогатици увјерити да су сви започети развојни и инфраструктурни пројекти квалитетно реализовани.

Тегелтија и министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац бораве данас у посјети Рогатици, гдје им је домаћин начелник општине Милорад Јагодић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана