Тадић: Позитивни помаци у процесуирању предмета

Срна
Foto: Срна

САРАЈЕВО- Главни тужилац Тужилаштва БиХ Гордана Тадић и чланови Ударне групе за борбу против трговине људима и организованих илегалних миграција разговарали су о заједничким активностима у процесуирању кривичних дјела трговине људима, кријумчарења миграната и других кривичних дјела из ове области и закључили да у том погледу постоје позитивни помаци.

Наведени резултати су резултат рада чланова Ударне групе, те специјализоване Мреже тужилаца и истражилаца за борбу против трговине људима, као и формираних координационих тимова на ентитетским и локалним нивоима, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Значајни заједнички напори улажу се у препознавању елемената кривичних дјела трговине људима у оквиру кривичних дјела кријумчарења људи, посебно унутар мигрантске популације која се налази у БиХ.

Чланови Ударне групе захвалили су представницима међународне заједнице који посредством едукација тужилаца, истражилаца и судија, као и на друге начине дају подршку јачању владавине права у овој области.

У раду Ударне групе активно учествује око 20 званичника тужилаштва, полицијских и безбједносних агенција и институција за спровођење закона на нивоу БиХ, оба ентитета и Брчко дистрикта, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана