Сви основци, осим у Требињу и Гацку, од данас у школским клупама

ГС
Сви основци, осим у Требињу и Гацку, од данас у школским клупама

БАЊАЛУКА - Настава за ученике од првог до деветог разреда у Републици Српској од данас ће се одвијати у просторијама основних школа, а за средњошколце ће и даље бити организована на даљину, саопштено је из Министарства просвјете и културе.

Из Министарства подсјећају да је Републички штаб за ванредне ситуације донио 9. априлa одлуку да се ученици основних школа од шестог до деветог разреда врате у школске клупе. Ранијим закључком Републичког штаба ученици основних школа од првог до петог разреда вратили су се у школске клупе у уторак, 6.априла.

У основним школама у Требињу и Гацку даље ће бити организована настава на даљину, након што је такву одлуку донијели локални штабови за ванредне ситуације.

- Задужене су све васпитно-образовне установе и градски и општински штабови за ванредне ситуације јединица локалне самоуправе у Републици Српској да, у складу са епидемиолошком ситуацијом, редовно обавјештавају Министарство, те уколико буде потребно доставе приједлог за обустављање наставе у школама и прелазак на одвијање наставе на даљину - наведено је у саопштењу.

Додају да приједлог за обустављање наставе у школама може да обухвата све школе на подручју одређене јединице локалне самоуправе или само одређене школе са или без подручних одјељења.

Министарство је саоптило и да се наставља са организацијом проширеног програма продужени боравак и јутарње чување, као и свих спортских и других активности школске дјеце и омладине у просторијама основних школа у Републици Српској.

Из Министарства су напоменули да су све школе дужне да се придржавају свих мјера и препорука, те дда организују рад у складу са актима који су и даље на снази.

Закључак штаба је и да се од данас до 19. априла дозвољавају организоване рекреативне и тренажне активности спортских организација и спортиста у групама до 30 лица, као и професионалне такмичарске активности спортских организација и спортиста, али без присуства публике или других лица која организатори нису акредитовали, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

Од данас до 19. априла у аутобусима у којима се обавља превоз лица у међуградском друмском саобраћају број лица који се превози не може бити већи од броја регистрованих мјеста за сједење.

У аутобусима у којима се обавља превоз лица у градском и приградском друмском саобраћају попуњеност не може бити већа од 50 одсто од капацитета аутобуса мјеста за стајање и мјеста за сједење.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана