Светосавске награде за 14 најбољих ученика

Срна
Светосавске награде за 14 најбољих ученика

РИБНИК - Начелник општине Рибник Небојша Караћ уручио је данас за 14 најбољих основаца и средњошколаца светосавске награде које подразумијевају књигу о Светом Сави, новчану награду од 100 КМ и захвалницу.

Награде су добили ученици који су у протеклој школској години били одлични, који су постигли успјех на регионалним и републичким такмичењима, као и они који су учествовали у квизу "Научи се човјече" емитованом на РТРС-у.

Караћ је рекао новинарима, након пријема за награђене ученике и њихове родитеље, да је ово скроман начин да општинска управа покаже захвалност ученицима на њиховим успјесима.

"Помажемо школама и ученицима на разне начине, обезбјеђујемо им материјалне услове за рад. Прва смо општина у Републици Српској која је обезбиједила и бесплатан превоз свих ученика", истакао је Караћ.

Он је додао да је у плану стипендирање и ученика средњих школа, а све с циљем да људи не одлазе са ових простора.

Ученица деветог разреда Милица Тепић, која је учествовала на регионалном такмичењу из физике, каже да је добијање светосавске награде за њу велика привилегија и част.

"У нашим школама има још много добре и талентоване дјеце којој ће овакав вид подршке бити мотивација у будућем периоду да наставимо путем којим је ишао и наш Свети Сава, јер учење и предан рад ће увијек бити награђени", рекла је Тепићева.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана