Светосавска награда за 40 година просвјетног рада Љубимку Катанићу из Скелана

Срна
Foto: срна

СРЕБРЕНИЦА - Професор разредне наставе у Основној школи "Коста Тодоровић" у Скеланима Љубимко Катанић, који је навршио 40 година радног стажа од којих 37 у просвјети, један је од 42 просвјетна радника награђена Светосавском наградом Министарства просвјете и културе за школску 2020/21. годину.

Катанић је рекао Срни да је цијелог живота учио да би могао учити друге, те да му је Светосавска награда сатисфакција или признање за четрдесетогодишњи рад у просвјети. 

Завршио је Педагошку академију и почео радити као учитељ, односно наставник разредне наставе, а касније се дошколовао да би задовољио нове услове за рад у просвјети и завршио је Педагошки факултет 2010. године, а 2014. године и мастер студије. 

Изузев три године рада у бившој општини Скелани, радни вијек је провео у учионици изводећи бројне генерације ученика од којих су многи завршили високе школе и обављају разне, веома сложене и одговорне послове широм свијета. 

Један четворогодишњи мандат био је и директор школе у Скеланима, а цијели радни вијек посветио је просвјети и образовању младих и у најтежим ратним годинама. 

Катанић каже да је срећан што се нашао међу награђенима и захвалио је колегама и колективу у којем је запослен што су га предложили за то високо признање, као и Педагошком заводу и Министарству просвјете и културе Републике Српске које је тај приједлог прихватило. 

"Моје име познато је у педагошком заводу и ресорном министарству јер годинама сам с њима сарађивао и радили смо на унапређењу просвјетне праксе и чини ми се да је награда дошла у право вријеме и у праве руке, будући да ми недостају још три године до стицања услова за пензионисање", рекао је Катанић. 

Он је истакао да су резултати његових ученика на разним такмичењима и секцијски рад посебно допринијели да је кандидован и изабран за ову награду. 

Његови ученици су, каже, годинама постизали запажене резултате на регионалним такмичењима, а у посљедње четири године он води саобраћајну секцију у школи у чему биљеже одличне резултате. 

"Редовно наши ученици учествују на републичком такмичењу у саобраћају, а једна ученица је прије двије године и побиједила на том такмичењу, што је изузетан резултат за нашу малу школу и то је такође, допринијело да добијем ову награду", закључио је Катанић. 

Светосавска награда, која се састоји од Светосавске повеље и новчане награде, овогодишњим добитницима биће додијељена на свечаној манифестацији која ће бити уприличена 28. јануара 2022. године у Дјечијем позоришту Републике Српске у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана