Свечаност у Туковима код Приједора: Владика Јефрем освештао новоизграђени храм

Снежана Тасић
Свечаност у Туковима код Приједора: Владика Јефрем освештао новоизграђени храм

Приједор - Његово преосвештенство владика бањалучки Јефрем освештао је јуче у Туковима код Приједора новоизграђени храм посвећен Светом великомученику Георгију, те предводио литију и служио Свету архијерејску литургију.

Изградња храма је почела октобра 2011. године, када су подигнути и освештани темељи. Године 2015. купљена су и освештана три нова звона, а јуче је услиједило и освештање храма. Протојереј ставрофор Ранко Малетић рекао је да је ово веома значајно за мјештане Тукова који никад прије нису имали храм.

- У цркву треба ићи, Богу се молити, молитве приносити, јер џаба су храмови ако не буду пуни вјерника - рекао је Малетић.

Кум цркве Миланко Инђић, којем је владика Јефрем симболично предао кључеве цркве, рекао је да кумује четврти пут, од чега три пута овом храму.

- Први пут то је било 2011. године за темеље, други пут 2015. године за звона и сада, а кумовао сам и у храму у Лушци Паланци гдје сам рођен. Много ми то значи - рекао је Инђић, који је родом из Лушци Паланке код Санског Моста, а у Туковима живи од 1999. године.

Насеље Тукови има око 900 домаћинстава, а око 300 породица било је присутно у храму.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана