Сузана Гашић: Велико интересовање за туристичке ваучере

Срна
Сузана Гашић: Велико интересовање за туристичке ваучере

БАЊАЛУКА - Министарка трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић очекује велико интересовање грађана за туристичке ваучере за субвенционисано плаћање смјештаја у Српској.

Гашићева је указала да бројни позиви грађана ресорном министарству и Туристичкој организацији Српске показују велику заинтересованост за ваучере, чија је појединачна вриједност 100 КМ.

Она је најавила да ће убрзо бити расписан јавни позив за угоститеље и туристичке агенције заинтересоване за учешће у пројекту туристичких ваучера, а након тога за грађане.

- Мислим да би први туристички ваучер могао бити искориштен већ у јуну - рекла је Гашићева за "Независне новине".

Он је подсјетила да ће се прво ићи на дистрибуцију до 20.000 ваучера, те поновила да је циљ пројекта да се помогне привредницима и области туризма, али и грађанима, односно да се у неком дијелу субвенционише њихов одмор у Републици Српској.

Гашићева је рекла да је, према информацијама ресорног министарства, од 19. марта до 19. маја без посла остало око 600 људи из сектора туризма и угоститељства који су били запослени на неодређено вријеме.

- Истек уговора на одређено вријеме се не сматра отказом. Тако да, према званичним подацима, и није било масовног отпуштања ако погледамо окружење - рекла је Гашићева.

Грађанима је поручила да у периоду кризе усљед појаве вируса корона купују домаће, одмор проводе у Српској и поштују епидемиолошке мјере.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана