Сутра вруће, температура до 38 степени

Срна
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО - У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ сутра се очекује претежно сунчано и вруће вријеме, уз температуру ваздуха и до 38 степени Целзијусових.

Ујутро и у првом дијелу дана биће вруће и претежно сунчано, док се од средине дана на западу, а затим и на југоистоку очекује развој облака који ће донијети повремене локалне пљускове са грмљавином, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

У касним послије подневним часовима пљускови ће се премјештати од запада ка истоку и региону Семберије, док ће током вечери и ноћи бити ведро и топло, а понегдје се очекује тропска ноћ.

Јутарња температура ваздуха биће од 18 до 24, у вишим предјелима од 15 степени, а дневна од 33 до 38, у вишим предјелима од 28 степени Целзијусових.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, источног смјера, а у Херцеговини јужног, саопштено је Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 14.00 часова: Бјелашница 19, Хан Пијесак 27, Калиновик 28, Соколац 29, Гацко 30, Тузла 32, Мркоњић Град, Невесиње, Рудо, Зворник, Бихаћ, Градачац и Неум 33, Фоча, Шипово, Србац, Вишеград, Требиње, Бугојно, Сарајево и Зеница 34, Билећа, Бијељина, Добој, Приједор и Јајце 35, Бањалука и Ливно 36, Дрвар и Груде 37, Мостар 38 степени Целзијусових.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана