Сутра спарно, али и нестабилно

Срна
Сутра спарно, али и нестабилно

БАЊАЛУКА - У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује претежно сунчано, спарно, али и нестабилно вријеме.

Ујутру ће у већини крајева бити претежно сунчано, магла се очекује само понегдје око ријека и по котлинама, саопштено је из Републучког хидрометеоролошког завода.

Падавине су могуће током дана од југозапада ка југоистоку, а на крајњем сјеверу и југу биће вруће и уз сунчане периоде.

Јутарња температура ваздуха од 17 до 22, на планинама од 15, док ће највиша дневна температура износити од 25 до 30, на планинама од 21, а на југу и сјеверу и до 34 степена Целзијусова.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, сјеверних сјмерова, на југу слаба бура.

Од уторка до четвртка очекује се нестабилно вријеме, локално су могући пљускови са грмљавином и киша, али и периоди сунчаног и сувог времена.

Јутарња температура ваздуха од 17 до 22, на планинама од 15, док ће највиша дневна износити од 25 до 30, на планинама од 21, а на југу и сјеверу до 34 степена Целзијусова.

Према прогнози федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава сунчано вријеме уз малу до умјерену облачност, а у појединим крајевима било је пљускова и грмљавине.

Температура ваздуха у 14.00 часова: Бјелашница 13, Чемерно 19, Борје 22, Калиновик и Хан Пијесак 24, Гацко, Иван Седло и Рудо 25, Кнежево, Сарајево, Мраковица и Соколац 26, Источно Сарајево, Мањача и Фоча 27, Бугојно, Ливно, Рибник и Сребреница 28, Рогатица, Мркоњић Град и Шипово 29, Прњавор, Шамац, Градишка, Братунац, Бијељина, Билећа, Бихаћ, Градачац, Тузла и Вишеград 30 степени.

У Добоју, Тополи, Санском Мосту и Требињу измјерен је 31 степен, у Бањалуци, Угљевику, Приједору, Зеници и Српцу 32, у Широком Бријегу 33, а у Мостару и Неум 35 степени Целзијусових.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана