Сутра промјенљиво облачно, идуће седмице до 30 степени

Срна
Сутра промјенљиво облачно, идуће седмице до 30 степени

БАЊАЛУКА - У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ сутра се очекује промјенљиво облачно вријеме, док је киша могућа на истоку и југу.

Ујутро промјенљиво облачно и суво, око ријека понегдје са маглом, саопштено је из Хидрометеоролошког завод Републике Српске.

Током дана и поподне биће промјенљиво вријеме уз сунчане интервале, а кише или рјеђих пљускова ће најприје бити на истоку, до вечери понегдје и у Херцеговини.

Јутарња температура од осам до 13, на југу 18, а највиша дневна од 17 до 25, на југу до 29 степени Целзијусових.

Вјетар у сјеверној половини земље биће слаб до умјерен источни и сјевероисточни, а у Херцеговини слаб до умјерен југозападни, саопштио је Федерални хидрометеоролошки завод.

У уторак, 16. јула, у Херцеговини ће ујутро бити претежно облачно, уз могућност слабе кише понегдје, а у осталим крајевима умјерено облачно са маглом око ријека. Током дана смањење облачности и све више сунчаних интервала. Јутарња температура од 10 до 15, на југу око 18, а највиша дневна од 19 до 26, на југу до 28 степени.

У сриједу, 17. јула, јутро претежно ведро и мало свјежије, понегдје са маглом око ријека. Током дана и поподне сунчано уз малу, понегдје и умјерену облачност и мало топлије. Јутарња температура од седам до 14, на југу око 18, а највиша дневна од 21 до 28, на југу око 30 степени.

У четвртак, 18. јула, углавном ведро, осим на сјеверозападу. Током дана сунчано и још топлије уз малу или умјерену облачност. Касније поподне понегдје у планинама на југоистоку могућ покоји пљусак. Јутарња температура од 10 до 16, на југу око 19, а највиша дневна од 22 до 29, на југу до 32 степена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана