Сутра постепено разведравање

Срна
Сутра постепено разведравање

САРАЈЕВО - У Републици Српској и Федерацији БиХ (ФБиХ) сутра се очекује постепено раслојавање облачности и престанак падавина, а повремено ће бити и вјетровито вријеме.

Јутро ће бити облачно, мјестимично са сусњежицом или слабим снијегом углавном у вишим предјелима и планинама, на сјеверу претежно суво, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

До подне ће доћи до престанка падавина и постепеног разведравања од сјевера ка југу, осим у планинском појасу, гдје ће снијег слабо провејавати, а на сјеверу ће током дана бити повремених сунчаних периода, док се увече и током ноћи очекује разведравање у већини крајева.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, сјеверни и сјевероисточни, а у Херцеговини умјерена бура, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха износиће од минус три до три, на југу око пет, на планинама од минус пет, а највиша дневна од нула до шест, на југу до 10 степени Целзијусових.

Температура ваздуха измјерена у 13.00 часова: Бјелашница минус три, Чемерно четири, Калиновик седам, Гацко осам, Хан Пијесак, Дринић и Невесиње девет, Мркоњић Град и Соколац 11, Билећа и Мраковица 12, Сарајево и Нови Град 13, Мостар, Бањалука и Сребреница 14, Добој и Требиње 15, Бијељина и Вишеград 16, те Зворник 17 степени Целзијусових.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана