Сутра облачно уз локалне пљускове

Срна
Сутра облачно уз локалне пљускове

САРАЈЕВО - У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ сутра се очекује умјерено до претежно облачно и нестабилно вријеме, а од средине дана према вечерњим часовима могући су пролазни локални пљускови праћени грмљавином.

Обилније падавине очекују се на истоку, а најмање падавина биће на сјеверу и југу.

Ујутру ће на сјеверу и западу бити промјенљиво облачно уз сунчане периоде, док ће на истоку и југу бити облачније, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

У долинама ријека и по котлинама биће магле. Током пријеподнева у централним предјелима почеће да се развијају облаци који локално доносе кишу и пљускове.

Током дана киша и пљускови са грмљавином ће јачати и постепено ће се ширити ка западу и истоку, гдје ће понегдје бити услова за локалне непогоде.

На сјеверу ће бити више сувих и сунчаних периода.

Увече падавине постепено престају.

Најнижа јутарња температура ваздуха већином ће бити између 10 и 15, на југу до 18 степени Целзијусових, а највиша дневна између 20 и 26, на југу до 28 степени Целзијусових.

Вјетар ће бити слаб, сјеверног и сјевероисточног смјера, а у Херцеговини југо, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

У Републици Српској и ФБиХ данас је било претежно облачно, у већини крајева регистрована је краткотрајна киша или пљусак са грмљавином.

Температура измјерена у 14.00 часова: Бјелашница шест, Чемерно 15, Гацко, Калиновик, Хан Пијесак и Иван седло 16, Кнежево, Мраковица, Рудо, Соколац и Ливно 19, Билећа, Дринић, Мркоњић Град, Шипово, Мостар, Сарајево и Широки Бријег 20, Сребреница, Фоча, Бугојно, Дрвар и Неум 21, Вишеград, Нови Град и Рибник 22, Бањалука, Бијељина, Требиње, Бихаћ, Градачац, Сански Мост, Тузла и Зеница 23, Добој, Приједор 24 и Србац 25 степени Целзијусових.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана