Сутра натпросјечно топло

Срна
Сутра натпросјечно топло

БАЊАЛУКА - У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ сутра се очекује натпросјечно топло за ово доба године.

Ујутро ће бити претежно ведро на југу, а мраз се очекује на истоку, у котлинама и по висоравнима. Мање хладно биће на сјеверу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Прије подне се очекује ширење облачности од сјеверозапада према централном појасу и сјевероистоку, па ће преовладавати промјењиво облачно са сунчаним интервалима. На југу ће бити сунчано. Дан ће бити топао.

Јутарња температура ваздуха од минус један до пет, на планинама на истоку од минус пет, а највиша дневна од 12 до 17, на сјеверу око 19, на планинама од шест степени Целзијуса.

Дуваће слаб до умјерен јужни вјетар, током дана умјерен, а према вечери јак западни.

Промјену времена са падавинама и захлађењем метеоролози су најавили од сриједе, када се у појединим крајевима могу очекивати сусњежица и снијег.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава претежно сунчано вријеме.

Температура измерена у 13.00 часова: Бјелашница минус девет, Чемерно нула, Калиновик три, Хан Пијесак четири, Гацко и Иван Седло пет, Мраковица шест, Соколац и Источно Сарајево седам, Сребреница осам, Мркоњић Град, Бугојно, Сарајево и Тузла девет, Рудо, Вишеград, Србац, Билећа, Бијељина, Градачац и Ливно 10, Градишка, Рибник, Бихаћ и Добој 11, Бањалука, Требиње, Нови Град и Сански Мост 12, Приједор, Широки Бријег, Зеница и Зворник 13, а Груде, Мостар и Неум 14 степени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана