Сутра киша, сусњежица и снијег

Срна
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

САРАЈЕВО - У Републици Српској и Федерацији БиХ (ФБиХ) сутра ће бити претежно облачно, у Херцеговини са кишом, а у нижим предјелима са кишом или сусњежицом која ће у већини подручја прећи у снијег.

Ујутру ће бити хладно са кишом и понегдје сусњежицом у нижим крајевима, на планинама са снијегом. Током дана на сјевероистоку и југу биће кише, снијега на истоку и планинама, уз локално обилније падавине и формирање новог сњежног покривача, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

У Сарајевско-романијској регији се може очекивати већа количина снијега. Могућа је и појава кише која се леди при тлу током вечери.

На сјеверозападу и дјелимично централним крајевима послијеподне доћи ће до престанка падавина и постепеног разведравања, у осталим крајевима до вечери.

Јутарња температура биће од минус два до четири, на југу до 10, а дневна од један до шест, на југу до 11 степени Целзијусових, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Вјетар ће бити слаб до умјерен, углавном, сјеверни и сјевероисточни.

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас је било претежно облачно вријеме са кишом у већини подручја. На планинама је забиљежен снијег.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Калиновик пет, Гацко шест, Вишеград и Невесиње седам, Соколац и Ливно осам, Дринић и Рудо девет, Мраковица, Нови Град, Дрвар, Груде и Сарајево 10, Билећа и Мркоњић Град 11, Рибник, Бугојно, Мостар 12, Приједор и Јајце 13, Бихаћ, Тузла и Зеница 14, Бијељина и Неум 15, Зворник и Србац 16, Бањалука, Добој и Сански Мост 17, те Градачац 18 степени Целзијусових.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана