Сутра киша и снијег

СРНА
Foto: ГС

САРАЈЕВО - У Републици Српској и Федерацији БиХ (ФБиХ) сутра се очекују нове падавине које ће прво захватити сјеверне предјеле, а до вечери ће се проширити ка југу и истоку.

 

"Ујутро ће бити хладно уз слаб до умјерен мраз и претежно ведро. У првом дијелу дана претежно сунчано и релативно топло за ово доба године уз постепено наоблачење. На југу слаба киша," саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода. Падаће прво слаба киша, у вишим предјелима снијег, а до вечери падавине јачају и уз захлађење, а киша ће прећи у сусњежицу и снијег и у нижим предјелима. На сјеверу током ноћи падавине постепено престају.

У вишим предјелима до наредног јутра ће пасти око 10 до 15 центиметара новог снијега, а у нижим предјелима ће се формирати мањи сњежни покривач, до пет центиметара. Дуваће слаб вјетар, прије подне јужног смјера, а у другој половини дана постепено ће промијенити смјер на сјевер, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода. Јутарња температура ваздуха износиће од минус пет до два, у вишим предјелима од минус девет, а дневна од четири до 10, у вишим предјелима од један Целзијусов степен.

Температура ваздуха измјерена у 13.00 часова : Бјелашница минус четири, Чемерно нула, Мраковица и Рудо два, Вишеград и Сребреница три, Сарајево, Нови Град, Фоча, Соколац и Хан Пијесак четири, Гацко, Мркоњић Град, Невесиње и Приједор пет, Бијељина и Рибник шест, Билећа, Добој, Зворник и Србац седам, Бањалука девет, Мостар, Неум и Требиње 10 степени Целзијусових.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана