Сусрет бивших студената Машинског факултета у Бањалуци окупио 150 инжењера: Евоцирали успомене и размијенили искуства

Милош Васиљевић
Сусрет бивших студената Машинског факултета
Foto: Велибор Трипић | Сусрет бивших студената Машинског факултета

БАЊАЛУКА - Бивши студенти бањалучког Машинског факултета, а сада инжењери са озбиљном репутацијом организовали су данас дружење у амфитеатру, одакле је све и кренуло. Евоцирали су успомене али и исказали жељу да свако на свој начин помогне високошколској установи у којој су стекли знање, али и диплому.

Било је ово права прилика  и за сусрете старих пријатеља, за неке и након пуне три деценије.

Осим инжењера из земље, ту су били и они који су из далеке Америке, али и скандинавских земаља дошли првим летом, како би својим присуством увеличали овај догађај.

Никола Ловрић стигао је из Осла искључиво због овог догађаја. За "Глас" каже да се секунд није двоумио да дође када је чуо да се  организује сусрет.

- Одавде сам отишао крајем, сада већ давне 1988. године. Овакви сусрети су непроцјењиви, ту су колеге са којима сам студирао. Толико тога се промијенило, ово је емотиван дан за све нас - рекао је Ловрић.

Декан Машинског факултета Александар Милашиновић рекао је за "Глас Српске" да је група инжењера одлучила да организује дружење, а колико је озбиљан скуп говори чињеница да је њих 150 напунило амфитеатар.

- Ово је свечано дружење свих генерација, размијенићемо искуства да видимо гдје се ко налази и да видимо како могу помоћи факултету. Многи су од њих успјешни привредници, а требају и инжењерски кадар - рекао је Милашиновић те додао да је ово тек почетак размјене добрих идеја.

Један од иницијатора овог скупа Драго Талијан казао је да машински инжењери имају лијепу традицију окупљана, те ће тамо бити и у будућности.

- На почетку смо се окупљали генерацијски, а сада су ту сви који су завршили Машински факултет у Бањалуци. Данас смо неке  људе видјели након дуго година. И у будућности спремни смо да успоставмо добру сарадњу са факултетом - рекао је Талијан.

Ректор Универзитета у Бихаћу и бивши студент овог факултета Фадил Исламовић нагласио је да су се након више од три деценије скупили на једном мјесту, а многи од њих били су цимери у „студењаку“.

-  У овом амфитеатру смо почели своју пословну, академску и стручну каријеру. Ово је храм знања, који је продукт стотина инжењера машинства који су са свих страна свијет дошли да се посјете одакле су кренули - рекао је Исламовић.

Занимљиво је да је међу бившим студентима и високи функционер и посланик СДА Шемсудин Мехмедовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана