Супружници Драган и Драгица Марић из Дервенте поклањају имање младом брачном пару

Анита Јанковић-Речевић
Супружници Драган и Драгица Марић из Дервенте поклањају имање младом брачном пару

ДЕРВЕНТА - Након што су прије двије године са више од 200 гостију прославили своје задушнице и тако постали надалеко познати, Драган и Драгица Марић из Појезине надомак Дервенте спремили су још једно изненађење - поклањају имање младом брачном пару који је спреман да срећу и живот гради на селу.

С циљем да некоме бар мало олакшају живот, ови несвакидашњи супружници дошли су на идеју да кућу, два аутомобила и око 30 дунама земље послије своје смрти, оставе у насљеђе млађем мушкарцу и жени који би за узврат бринули о њима када их стигне старост.  

Шездесетчетворогодишњи Драган и четири године старија Драгица, који су су се на вјечну љубав заклели у позним година, обећавају да ће оне којима поклоне имање прихватити као своју дјецу будући да немају заједничких потомака који би их наслиједили.   

- Желимо да се млади супружници доселе код нас, обрађују земљу и пазе нас кад затреба. Заузврат ћемо им оставити комплетно имање које смо стекли, а које осим куће и земље, чине помоћни објекти, аутомобили, воћњак, шума - прича Драган. 

Истиче да је тестамент већ написао, те позвао младе да им се јаве у што већем броју без обзира на вјеру и нацију. 

- Није нам важно да ли су Срби, Кинези или неко трећи, важно је само да буду добри и озбиљни људи који воле село и не бјеже од посла на њиви и у штали. Земља је плодна, погодна за разне пољопривредне културе и од ње се може лијепо живјети, ако се ради - увјерава Драган по занимању кувар, који је пензију зарадио спремајући делиције на броду у Новом Саду.

Планира да са паром који он и супруга одаберу склопе уговор о насљедству 25. јула идуће године, за када је заказао промоцију своје нове књиге под називом “Моја опорука”. 

- Драгици, мојој трећој супрузи, и себи сам подигао споменик и направио сахрану тако да око тога неће имати никаквих обавеза и трошкова, нећемо им бити на терету - увјерава Марић. 

Драган и Драгица у браку су од 2000. године, а широј јавности постали су познати средином 2017. године када су на помало чудан и необичан начин организовали сопствене задушнице. У једном локалном ресторану те године су окупили родбину и пријатеље гдје су уз богату трпезу, плес и пјесму до зоре славили овоземаљски живот.

О прослави су извијестили готово сви медији у БиХ,  а глас о несвакидашњој прослави одјекнуо је све до далеке Америке, због чега телефон у кући Марића мјесецима није престајао да звони.

Велика медијска пажња подстакла је Драгана да напише своју аутобиографију под називом “Мој живот”, коју је промовисао у јулу прошле године када је такође уприличио велико весеље.  
 

Оглас 

Марићи кажу да им се јуче за неколико часова по објављивању огласа на локалном порталу јавило пет парова који су заинтересовани за њихову понуду. 

- Јавила су се три пара из Дервенте и два из Добоја али би волио да их буде много више како би лакше одабрао најозбиљније - истиче Драган и додаје да му се заинтересовани могу јавити на број телефона 065/207-276. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана