Шулић: Парламент имао добар рад, најефикаснији у БиХ

Srna
Foto: Arhiva

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Денис Шулић оцијенио је данас да је парламент Српске у протеклом мандату као највиши законодавни орган Српске имао добар рад, најефикаснији у БиХ, те да је одржао укупно 65 посебних и редовних сједница.

Шулић је након коктела поводом окончања рада 10. сазива Народне скупштине Српске за представнике медија, скупштинске извјештаче и сниматеље, навео да су донесени закони о градовима Градишка, Дервента, Лакташи, много закона којима је растерећена привреда и реални сектор у Српској, те много закона о повећању плата у јавном и приватном сектору и пензија.

Шулић је истакао да је у овом мандату било и доста посебних сједница Народне скупштине Републике Српске у вези заштите виталног ентитетског интереса Републике Српске.

- Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик потезао је витални ентитетски интерес сваки пут када је имао став министарства надлежног по одређеном питању из Републике Српске да нешто што се доноси у Предсједништву БиХ није у складу са институцијама Српске - рекао је Шулић новинарима.

Он је нагласио да Република Српска треба да штити своја права, а политички званичници у Српској требају у наредном периоду да се договарају о свим важним стварима које су битне за грађане Републике Српске и ФБиХ.

- Када је ријеч о народним посланицима који су промијенили страначки дрес, већина њих ће изаћи на изборе, а грађани Републике Српске у њиховим изборним јединицама и градовима ће одлучити да ли је то био добар потез или није - рекао је Шулић.

Он је увјерен да ће сваки нови сазив Народне скупштине Републике Српске радити на одређеним измјенама скупштинског пословника, истичући да је новим пословником уређено доста правила и убрзан је рад парламента Српске.

Уколико обнови мандат у парламенту Републике Српске, Шулић је рекао да ће се залагати да народни посланици имају право на реплику и на нетачан навод, али да се реплика не може користити као нетачан навод и нетачан навод као реплика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана