Студенти информатичког смјера ПМФ-а Бањалука започели стручну праксу у компанији м:тел

m:tel
Foto: m:tel

Група студената завршних година Природно-математичког факултета у Бањалуци имаће прилику провести двије седмице на пракси у компанији m:tel. Студенти ће се дружити и учити заједно са врхунским инжењерима запосленим у компанији, који својим радним искуством и квалитетом заслужено носе титулу ментора у овом процесу.

Оно што ове јесени праксу издваја од претходних година јесте што формат овог програма није конципиран као класична пракса, него као својеврсна школа у којој ће студенти имати прилику да стекну и примијене нова, конкретна знања. Студенти ће са менторима проћи кроз читав један „животни циклус података", са чиме се нису имали прилике сусрести током студија.

Овај „Data Life Cycle" програм праксе је конципиран тако да обухвати широку лепезу знања, од основних појмова из Data Engineering, Data Science и Business Analytics, кориштења SQL-а и ЕTL процеса у раду са подацима па до складиштења података, пословног извјештавања, Exploratory Dana Analysis, визуелизације података, Big Data и Cloud Data технологије и још много других тема.

„Наши инжењери су врхунски стручњаци у свом послу, а прије свега квалитетни људи који су своја знања и експертизу спремни несебично подијелити са новим генерацијама. План и програм праксе који су припремили и који ће заједно са студентима надограђивати представља одличну прилику и извјесну привилегију студентима, да науче како изгледа тај циклус у комплексном и великом систему као што је m:tel. Теме које обрађују су веома атрактивне на тржишту рада и студенти ће, сигурни смо, стећи много корисних знања", наводе из м:тел-а.

Поред свих осталих активности намијењених ученицима и студентима које м:тел у континуитету спроводи, и ова активност јасно говори о ставу компаније према сарадњи и пружању подршке будућим стручним кадровима, којима су врата m:tel-а увијек отворена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
Рођено 12 беба
Рођено 12 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана