Стојичић: Радимо на унапређењу рада ђачких домова

Срна
Стојичић: Радимо на унапређењу рада ђачких домова

БАЊАЛУКА- Министар просвјете и културе Републике Српске Жељка Стојичић разговарала је данас са директором Средњошколског дома Бањалука Синишом Овуком и предсједником Управног одбора Љубаном Бајићем о ученичком стандарду и могућностима унапређења услова боравка ученика у овом дому.

Током састанка у Бањалуци разговарано и о иницијативи оснивања актива директора ђачких домова у Републици Српској као и о регионалној сарадњи коју су успоставили ђачки домови с циљем размјене знања и искуства, али и заједничког спровођења пројеката и програма за ученике у току љетног распуста, саопштено је из ресорног министарства.

На састанку је било ријечи и о могућностима одрживог развоја ђачких домова у складу са искуствима из региона.

Стојичићева и Овука сагласили су се да ће најављено оснивање актива директора ђачких домова бити значајна основа да се настави са унапређењем правних оквира потребних за унапређење рада ђачких домова у Републици Српској.

Директор Средњошколског дома Синиша Овука информисао је министра о материјалним, техничким и кадровским капацитетима Дома, чије услуге користи 243 ученика.

Овука је истакао да руководство Средњошколског дома Бањалука има добру сарадњу са ђачким домовима у Републици Српској и региону, те упознао министра да је успостављена сарадња и са Удружењем "Заједница ученичких и студентских домова југоисточне Европе".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана