Стојановић: Скупштинско руководство биће из коалиције која има већину

Срна
Foto: Архива

БИЈЕЉИНА- Коалиција која у Бијељини има скупштинску већину од 23 одборника сигурно ће преузети функције предсједника Скупштине града, два потпредсједника и секретара, рекао је Срни предсједник Клуба одборника Демоса у градском парламенту Чедомир Стојановић.

Скупштина града Бијељина има 31 одборника, а скупштинску већину чини седам одборника из СНСД, пет из СДС Семберија, четири из Демоса, по два одборника из Уједињене Српске, СП и СДА и један из Покрета за Бијељину.

"Нажалост, овај пут је градоначелник мимо коалиције која има скупштинску већину, али ми очекујемо коректну и квалитетну сарадњу и да не буде блокаде рада појединих институција у Скупштини града ни од градоначелника нити од Скупштине града", рекао је Стојановић.

Стојановић је рекао да су представници коалиције имали неколико састанака са градоначелником, који је из СДС-а, те да нигдје нису изношене неке тешке ријечи.

"Било би коректно да градоначелник прихвати приједлог странака коалиције за начелнике градских одјељења, које Скупштина усваја, али још немамо поуздане информације да ће бити тако и видјећемо у понедјељак како ће се то одвијати", навео је Стојановић.

Он је рекао да ће коалиција која чини скупштинску већину покушати да са градоначелником договори квалитетне приједлоге имена из ове коалиције за именовања у Градској управи и да то очекује због даље сарадње у граду, гдје је градоначелник из једног, а скупштинска већина из супротстављеног блока странака.

Конститутивна сједница Скупштине града Бијељина биће одржана у понедјељак, 25. јануара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана