Стевандић угостио студенте ФПН-а и Економског факултета

ГС
Foto: НСРС

БАЊАЛУКА-Предсједник Народне скупштине Републике Српске др Ненад Стевандић угостио је данас, у просторијама парламента, студенте Факултета политичких наука и Економског факултета Универзитета у Бањалуци, којима је поручио да су врата парламента увијек отворена за студенте и њихове идеје.

Предсједник Стевандић је, током обраћања студентима у Великој пленарној сали, истакао да му је велика част и задовољство да буде домаћин академцима који су будућност Републике Српске.

„Увјерен сам да Народна скупштина Републике Српске и студенти могу заједнички допринијети опстанку људи у Српској, те бољем разумијавању и конципирању економских и националних политика“, поручио је Стевандић студентима, који су Народну скупштину посјетили у оквиру програма Дани отворених врата.

Предсједник Народне скупштине је нагласио да млади, високообразовани стручњаци могу допринијети даљем развоју Републике Српске.

Стевандић је студентима говорио о тежњи српског народа за слободом кроз историју, настанку Републике Српске, њеној уставно-правној позицији, те улози и раду Народне скупштине, као највише законодавне институције Републике Српске.

„Република Српска је велика побједа српског народа. Сви заједно морамо радити на очувању, стабилности и просперитету Републике Српске, због чега је важно да имамо јак образовни систем и да млади остану у Српској“, истакао је Стевандић.

Предсједник Студентске организације Факултета политичких наука Божана Тинтор очекује да ће знање које су стекли студенти током школовања моћи да практично примјене у институцијама Републике Српске, те да ће сарадња са Народном скупштином бити настављена и интензивирана.

„Радујемо се будућој сарадњи парламента Републике Српске и Факултета политичких наука“, рекла је Тинторова новинарима.

Потпредсједник Студентског парламента Андреј Шево сматра да је парламент као највиши законодавни орган, најважнија институција за економију Републике Српске.

„У парламенту се усвајају акти као што су Буџет, Ребаланс буџета и закони, а утврђује се и фискална политика Републике Српске. Ова посјета нам је значајна, јер смо имали прилику да се упознамо са радом највише законодавне институције Републике Српске. Захвални смо предсједнику Народне скупштине на срдачном дочеку, обраћању и дијалогу са студентима“, рекао је Шево новинарима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана