Станови за избјеглице из БиХ и Хрватске

Срна
Станови за избјеглице из БиХ и Хрватске

БАЈИНА БАШТА - У Бајиној Башти уручени су кључеви 20 станова избјегличким породицама из БиХ и Хрватске са пребивалиштем на територији те општине.

Укупна вриједност грађевинских радова износи 363.426 евра, а средства су обезбјеђена из фонда Регионалног стамбеног програма, чији је највећи донатор ЕУ, док је општина Бајина Башта обезбједила грађевинско земљиште и пратећу инфраструктуру.

Генерални секретар Министарства спољних послова Србије Вељко Одаловић захвалио је на стрпљењу корисницима који више од двије деценије чекају свој кров над главом и подсјетио да је до сад више од 4.000 породица добило стамбено рјешење кроз Регионални стамбени програм.

Представник Делегације ЕУ у Србији Енрико Винсентин истакао је да ће ЕУ и даље подржавати Регионални стамбени програм са циљем да сва планирана стамбена рјешења буду додјељена, преноси РТС.

Регионални стамбени програм заједнички је вишегодишњи програм Србије, БиХ, Црне Горе и Хрватске који има за циљ да обезбједи трајна стамбена рјешења за најугроженије избјегличке породице у региону.

Спроводи се уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој Савјета Европе, а финансиран је средствима ЕУ, која је и највећи донатор, САД, Њемачке, Норвешке, Италије, Швајцарске, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана