Стање на путевима: Саобраћај се одвија несметано, због магле неопходан додатни опрез

Срна
Стање на путевима: Саобраћај се одвија несметано, због магле неопходан додатни опрез

БАЊАЛУКА - Саобраћај се јутрос одвија несметано на већини путева у Републици Српској и ФБиХ, али се због магле, која смањује видљивост, савјетује опрезна вожња на дионицама уз ријеке Врбас и Лашву, као и на подручју Кључа, Санског Моста, Горажда и Трнова, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Због одрона отежан је путнички саобраћај на дионици Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље, док је за теретна возила обустављен.

Вангабаритни терет превози се дионицама Станић Ријека-Добој-гранични прелаз Брод, Леденице-Црквине-Добој-Каруше и Леденице-Модрича-Јоховац-ауто-пут-Бањалука-Мањача-Велечево, па се возачима скреће пажња да возе опрезније и да поштују упутства овлаштених лица из пратње.

На путевима на којима се изводе санациони радови, обавезно је поштовање привремене сигнализације, која регулише саобраћај.

Радови су актуелни на путном правцу од Модриче према Добоју, затим на уазу у Добој из правца Руданке гдје је у току изградња кружног тока, те на подручју Котор Вароша.

Због изградње кружне раскрснице на магистралном путу Клашнице-Лакташи саобраћај путничких возила и аутобуса преусмјерава се обилазним путем кроз Лакташе, док је забрањен пролазак теретних возила, осим за возила доставе и возила чије одредиште је прије зоне радова.

Сав теретни саобраћај преусмјерава се на ауто-пут. Из правца Градишке петља "Александровац", из правца Бањалуке код хотела "Ћубић", из правца Прњавора петља "Друговићи", а из правца Српца петља "Лакташи".

АМС препоручује возачима који путују или треба да путују кроз Лакташе да користе ауто-пут "Девети јануар" и на тај начин смање саобраћај у центру ове општине који се отежано одвија због изградње кружног тока.

Радови се изводе и на регионачним путним правцима Тедин Хан-Криж (граница Републике Српске и ФБиХ), Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика, Укрина-Клупе, у мјесту Шњеготина и Укрина-Горња Вијака, док је због клизишта обустављен саобраћај на дионици Мраковица-Подградци.

У ФБиХ данас ће се због радова саобраћати успорено на ауто-путу на петљама Високо и Подлугови. Пролазак возила регулише саобраћајна сигнализација.

У току су радови у тунелу Црнаја на путу Коњиц-Јабланица због чега се саобраћа наизмјенично, једном траком, уз регулацију семафорима. У ноћним часовима, од 23 до 4.30 часова саобраћај се на овој дионици обуставља.

Саобраћај је због радова и даље обустављен у тунелу Јасен на путу Прозор-Јабланица. Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се возила масе изнад седам и по тона, са изузетком аутобуса, усмјеравају на алтернативне правце Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Успорено, због радова, саобраћа се и на путним правцима Живинице-Бановићи, Дрвар-Босанско Грахово и Каоник-Громиљак.

Када је ријеч о граничним прелазима, јутрос нема дужих задржавања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана