Стање на путевима: Поледица на дионицама у вишим предјелима

Срна
Стање на путевима: Поледица на дионицама у вишим предјелима

БАЊАЛУКА - Поледице јутрос посебно има на путевима у вишим предјелима, па се возачима савјетује да буду опрезни, док се у осталим крајевима у Републици Српској и Федерацији БиХ вози по претежно сувом коловозу, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Измјене у одвијању саобраћаја актуелне су на путевима на којима се изводе радови, па је на тим локалитетима пролазак возила регулисан саобраћајном сигнализацијом.

Радови се изводе на дионицама магистралних путева Ивањска-Шарговац, на силаску са надвожњака у Трну код Бањалуке, Челинац-Котор Варош, Руданка-Добој, Бањалука-Стари Мајдан.

Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи одвија једном траком, а због бројних одрона и опасности од клизишта отежано пролазе путничка возила путем Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На регионалним путевима ради се на дионицама Челинац-Укрина, Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић, Шипово-Ново Село, Језеро-Шипово, а због клизишта једном траком саобраћај се одвија на дионици Укрина-Горња Вијака.

Путним правцима Станић Ријека-ауто-пут-Бањалука, Луке-Власеница-Хан Пијесак-Соколац-Рогатица-Чемерница и Каруше-Модрича-Шамац-Бијељина креће се превоз вангабаритног терета, па се возачима савјетује да тим путним правцима возе опрезније и да поштују упутства овлаштених лица из пратње.

У ФБиХ ради се у тунелима Црнаја на путу Коњиц-Јабланица и Скела на дионици Јајце-Горњи Вакуф. На мјесту извођења радова током дана возила пролазе наизмјенично, а у ноћним часовима се саобраћај обуставља.

Спорије, због радова саобраћај се одвија и на путним правцима на излазу из Сребреника према Орманици, на излазу из Груда према Љубушком и на путу Столац-Хутово у мјесту Церовица.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана