Стање на путевима: Поледица и угажен снијег на дионицама у вишим предјелима

Срна
Стање на путевима: Поледица и угажен снијег на дионицама у вишим предјелима

БАЊАЛУКА- Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и ФБиХ одвија по мокрим и клизавим коловозима, посебно у вишим планинским предјелима, гдје има поледице и угаженог снијега.

Из Ауто-мото савеза (АМС) Републике Српске упозоравају и на повећану опасност од одрона камења и земље на коловоз, а возачима савјетују опрезнију вожњу и напомињу да је посједовање зимске опреме законски обавезно до 15. априла.

Због формирања конвоја у земљама окружења стварају се дуге колоне на граничним прелазима у БиХ.

Појачана је фреквенција теретних возила у оба смјера на граничном прелазу Градишка, а на излазу из БиХ колона теретних возила дуга је на граничном прелазу Шамац.

Србија је затворила све граничне прелазе према БиХ, изузев граничних прелаза Каракај, Вардиште и Рача који остају отворени само за робни саобраћај.

Хрватска и Црна Гора затвориле су све граничне прелазе према БиХ.

Улазак у те земље дозвољен је само њиховим држављанима, странцима који имају пријављен боравак и возачима теретних возила.

За теретна возила за транзит преко Хрватске у функцији су гранични прелази Градишка, Бијача и Шамац, а преко Црне Горе гранични прелаз Клобук.

АМС Републике Српске заједно са својих 49 ауто-мото друштава захваљује свим возачима камиона, који упркос опасности од вируса корона, максимално стрпљиво и уредно превозе робу и снабдијевају тржиште Српске и БиХ прехрамбеним, медицинским и другим производима.

Становништву је упућен апел да поштује упутства Владе Републике Српске, надлежних здравствених установа и локалних заједница.

Из АМС апелују да возачи и унутар БиХ путују само у нужним ситуацијама и да се придржавају мјера заштите од вируса корона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана