Стање на путевима: Опрез због поледице

Срна
Стање на путевима: Опрез због поледице

БАЊАЛУКА- У Републици Српској и ФБиХ у вишим планинским предјелима и преко превоја коловози су мјестимично заснијежени, а поледица је, због ниске јутарње температуре, могућа на влажним дионицама и у нижим предјелима.

Из Ауто-мото савеза (АМС) Републике Српске упозоравају на учестале одроне земље и камења на коловоз на дионицама у усјецима и поред камених косина, посебно на магистралном путу Брод на Дрини - гранични прелаз Хум/Шћепан Поље, гдје се путнички саобраћај одвија отежано, а за теретна возила саобраћај је потпуно обустављен.

Возачима из АМС савјетују опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

Саобраћај је због клизишта обустављен на регионалном путу Мраковица - Градишка, на дионици Мраковица - Подградци, а на дионици Козарац - Мраковица због одрона саобраћај се одвија наизмјенично једном траком.

На обилазници око Бијељине због радова на одржавању пута саобраћај се одвија наизмјенично, па возаче из АМС упозоравају да возе опрезније и поштују привремено постављену сигнализацију.

Због радова саобраћај је обустављен и на дионици магистралног пута Ламовита - Ивањска и преусмјерен на алтернативне правце.

Због радова најављене су и измјене у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Црквина - Модрича један, као и на дионици магистралног пута Козарац - Ламовита.

У току су радови на дионици магистралног пут Клашнице један - Горња Вијака један, због чега су на снази измјене у одвијању саобраћаја који је регулисан привременом сигнализацијом.

Због радова, измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу Модрича један - Вукосавље (Јакеш) - Подновље - Шешлије - Јоховац - Руданка -Добој - граница Републике Српске/ФБиХ  (Каруше).

Због изградње кружне раскрснице на споју дионице магистралног пута Добој - Руданка и Улице Стефана Првовјенчаног у Добоју измијењен је режим саобраћаја.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона преко надвожњака на дионици магистралног пута Клашнице два - Шарговац у мјесту Трн.

На дионицима пута међуентитетска линија Леденице - Црквина - Модрича - Јоховац - ауто-пут - Прњавор, међуентитетска линија Станић Ријека - Добој -Дервента - гранични прелаз Брод, међуентитетска линија Станић Ријека - гранични прелаз Брод, међуентитетска линија Блажевац - Обудовац и међуентитетска линија Станић Ријека - међуентитетска линија Каруше креће се превоз вангабаритног терета.

Из АМС скрећу пажњу возачима да возе опрезније и да поштују упутства овлаштених лица из пратње.

Због деминерских радова на дионици регионалног пута Дервента - Подновље, у мјесту Горњи Божинци, у времену од 8.15 до 15.05 часова повремене су обуставе саобраћаја у интервалима 30 минута и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Режим одвијања саобраћаја измијењен је због радова на регионалном путу Језеро - Шипово, као и на регионалном путном правцу Старни Мајдан - Ламовита.

На регионалном путу Чајниче - Миљено у мјесту Луке, због клизишта, саобраћај се одвија отежено, једном траком.

Због радова измијењен је режим саобраћаја на дионици регионалног пута Тедин Хан - граница Републике Српске/ФБиХ (Криж), измијењен је режим одвијања саобраћаја.

У току је изградња мале хидроелектране, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Котор Варош - Ободник.

Због клизишта, једном траком наизмјеничним пропуштањем возила саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина - Горња Вијака.

На подручју ФБиХ почели су радови у тунелу Чакловићи на дионици Тузла - Калесија, па се саобраћај од 22 до шест часова обуставља и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава.

Током дана путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, док путничка возила из смјера Калесије саобраћају обилазницом око тунела.

Теретна возила се током дана усмјеравају на алтернативни правац преко Дубрава.

У току су радови у тунелу "Црнаја" на дионици Коњиц - Јабланица, гдје се саобраћа наизмјенично, једном траком, уз регулацију семафорима. У ноћним сатима, од 23.00 до 4.30, на овој дионици саобраћај се обуставља.

На магистралном путу Прозор - Јабланица саобраћај је обустављен због радова у тунелу "Јасен".

Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се возила тежа од 7,5 тона, изузев аутобуса, усмјеравају на алтернативне правце Мостар - Широки Бријег - Посушје - Томиславград - Купрес - Бугојно и Мостар -Сарајево - Бусовача - Нови Травник - Бугојно.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

На граничном прелазу Метаљка, на путу Чајниче - Пљевља, могућ је прелазак границе у времену од седам до 19 часова.

БиХ отворила је границе према Хрватској, Србији и Црној Гори, а одлука се односи само на грађане те три државе.

Улазак у БиХ за стране држављане омогућен је уз негативан PCR тест на вирус корона који не смије бити старији од 48 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана