Стање на путевима: Несметано одвијање саобраћаја

Срна
Стање на путевима: Несметано одвијање саобраћаја

БИЈЕЉИНА- Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и ФБиХ јутрос одвија несметано, из повољне услове за вожњу, саопштено је из Ауто-мото савеза (АМС) Српске.

На путевима на којима се изводе санациони радови, обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај.

Због радова на мосту “Богдановац” измијењен је режим саобраћаја на ауто-путу Градишка-Бањалука и постављена је саобраћајна сигнализација која ће до 15. новембра 2023. године, до када су и предвиђени радови, регулисати саобраћај.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Александровац-Александровац (ауто-пут).

У току су радови на изградњи ауто-пута на подручју Добоја и ауто-пута Бањалука-Приједор, те на одморишту Лужани запад на ауто-путу Градишка-Бањалука, затим на магистралним путевима на подручју Хан Пијеска, од Хан Пијеска до Сокоца, на дионици Рудице-Нови Град, у Приједору, те правцима Градишка-Нова Топола-Клашнице и Брод на Дрини-Шћепан Поље.

Због деминирања терена у мјесту Рјечица Доња код Добоја на путу према Маглају долазиће до повремене обуставе саобраћаја од осам до 16 часова, а из истог разлога до повремене обуставе саобраћаја долазиће и у Костајници на каменолому “Грапска-Костајница” на регионалном путу према Модричи.

На регионалном путу Станари-Руданка саобраћај се због радова у Љесковим водама одвија успорено, као и на магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, гдје се активирало клизиште.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Измјене у саобраћају због радова су и на регионалном путу Рача-Вршани, Приједор-Стара Ријека на граници са ФБиХ, Стари Угљевик-Главичице, као и на дионици Укрина-Горња Вијака.

У ФБиХ се спорије због радова саобраћај одвија на магистралним путевима Модрича-Градачац, Семизовац-Олово-Кладањ и Витез-Невић Поље.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана