Стање на путевима: Неопходан додатни опрез на дионицама кроз усјеке

Срна
Стање на путевима: Неопходан додатни опрез на дионицама кроз усјеке

БАЊАЛУКА - У Републици Српској и ФБиХ у котлинама и дуж ријечних токова, нарочито на подручју Бањалуке, Кнежева, Мркоњић Града, Приједора и Добоја магла смањује видљивост и успорава вожњу, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

У подручјима са маглом коловози су влажни.

Опрез је неопходан и на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина због могућих одрона земље или камења на коловоз.

Због вангабаритног превоза на дионици Мел Леденице-Црквине-гранични прелаз Шамац саобраћај је успорен, па је неопходан максималан опрез и поштовање упутстава овлаштених особа из пратње.

На дионици магистралног пута Заблеће-Чађавица измијењен је режим одвијања саобраћаја због санације клизишта. До 20. новембра саобраћај је у тунелу Драгорај на овој дионици пута потпуно обустављен од понедјељка у осам часова до петка у 16 и преусмјерен на обилазницу у непосредној близини тунела.

Због санације коловоза измијењен је режим одвијања саобраћаја на дионици магистралног пута Бањалука (Ребровац)-Челинац у мјесту Врбања који се одвија се једном траком наизмјенично сваким даном од седам до 17 часова.

У току је изградња МХЕ Крупац на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично, једном траком, уз семафоре.

Због деминерских радова на магистралном путу Пелагићево-Градачац, у мјесту Турић Просјек, актуелне су повремене обуставе саобраћаја од 8.05 до 15.05 часова.

Због деминерских радова на дионици магистралног пута Брод-Оџак, у мјесту Клакар Доњи, од 8.15 до 15.05 часова радним данима буде повремених обустава саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

Због деминерских радова на дионици регионалног пута Дервента-Подновље, на деминерском радилишту "МСП Горњи Божинци" од 8.15 до 15.05 часова радним данима буде повремених обустава саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

У току је санација клизишта на регионалном путу Котор Варош-Кнежево, у мјесту Живинице, па радним данима од седам до 17 часова буде повремене обуставе саобраћаја у трајању максимално пет минута.

На дијелу регионалног пута Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика због активираног клизишта одвијање саобраћаја је успорено, наизмјенично једном траком.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

Због саобраћајне незгоде која се догодила на дионици магистралног пута Витез - Каоник, у мјесту Надиоци, саобраћај је обустављен до завршетка полицијског увиђаја.

Због редовног сервисирања опреме на ауто-путу А-1 данас од девет до 11 часова затворен је укључни крак са кружног тока Влаково према Јошаници. На вијадукту Влаково, саобраћај ће у смјеру Тарчин-Јошаница бити преусмјерен из возне у претицајну траку.

Саобраћај је због радова обустављен у тунелу Јасен, на дионици Прозор-Јабланица. Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, а теретна возила преко 7,5 тона, са изузетком аутобуса, усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

У току је санација коловоза на магистралном путу Широки Бријег-Мостар (од улаза у Мостар до Балиновца). На овој дионици саобраћа се једном траком, наизмјенично уз регулацију семафорима. Због смањења гужве, моле се возачи који долазе из Широког Бријега и Читлука или иду ка њима да користе алтернативни правац Мостар-Родоч-Варда-Чуле.

Због радова на мосту преко ријеке Дрине у Горажду саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Због асфалтирања данас ће од осам до 18 часова бити обустављен саобраћај на регионалном путу Сребреник-Доња Ораховица, а алтернативни правац је Сребреник-Буква-Грачаница.

Сваки радни дан од 23 до осам часова на релацији Дољани-Житомислићи-Буна-Драчевице-Подвележје креће се вангабаритни превоз, па је неопходан опрез и поштовање упутстава овлаштених лица из пратње.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

БиХ је отворила границе према Хрватској, Србији и Црној Гори.

Поново су отворени сви гранични прелази за погранични саобраћај између Хрватске и БиХ.

Улазак у БиХ за стране држављане омогућен је уз негативан ПЦР тест на вирус корона који не смије бити старији од 48 часова.

Улазак у Црну Гору из БиХ могућ је само уз обавезни ПЦР, ЕЛИСА или ЕЦЛИА тест стар максимално 72 часа. Дјеца до пет година не морају имати урађен један од ових тестова да би ушла у Црну Гору.

Транзит кроз Црну Гору без посједовања теста омогућен је уз контролу времена уласка, проласка контролних пунктова и изласка, без задржавања у Црној Гори.

На граничном прелазу Хум није дозвољен улазак у Црну Гору, због радова.

На граничном прелазу Метаљка (Чајниче-Пљевља) могућ је улазак у Црну Гору од седам до 19 часова.

Србија је отворила граничне прелазе са БиХ без неопходног теста на вирус корона и дозволе комисије.

БиХ грађани могу ући у Србију у транзиту кроз Хрватску не дужем од 12 часова, без теста.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана