Стање на путевима: Нема застоја, саобраћај успоравају радови

Срна
Стање на путевима: Нема застоја, саобраћај успоравају радови

БИЈЕЉИНА - На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ саобраћај се одвија без застоја и посебних ограничења, осим на дионицама гдје су у току радови, а магла мјестимично смањује видљивост преко планинских превоја, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Због радова на мосту "Богдановац" измијењен је режим саобраћаја на ауто-путу Градишка-Бањалука и постављена је саобраћајна сигнализација која ће до 15. новембра 2023. године, до када су и предвиђени радови, регулисати саобраћај.

У току су радови на изградњи ауто-пута на подручју Добоја и ауто-пута Бањалука-Приједор, те на одморишту Лужани запад на ауто-путу Градишка-Бањалука, затим на магистралним путевима на подручју Хан Пијеска, од Хан Пијеска до Сокоца, на дионици Рудице-Нови Град, у Приједору, у Александровцу, те правцима Градишка-Нова Топола-Клашнице и Брод на Дрини-Шћепан Поље.

Због деминирања терена у мјесту Рјечица Доња код Добоја на путу према Маглају долазиће до повремене обуставе саобраћаја од 8.00 до 16.00 часова, а из истог разлога до повремене обуставе саобраћаја долазиће и у Костајници на каменолому "Грапска-Костајница" на регионалном путу према Модричи.

На регионалном путу Станари-Руданка саобраћај се због радова одвија успорено, као и на магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, гдје се активирало клизиште.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Измјене у саобраћају због радова су и на регионалном путу Рача-Вршани, Приједор-Стара Ријека на граници са ФБиХ, Стари Угљевик-Главичице, као и на дионици Укрина-Горња Вијака.

У ФБиХ се спорије због радова саобраћај одвија на магистралним путевима Модрича-Градачац, Семизовац-Олово-Кладањ, Бугојно-Купрес и Витез-Невић Поље.

Када је ријеч о граничним прелазима, саобраћај је појачан на излазу из БиХ на граничном прелазу Велика Кладуша, док на осталим прелазима задржавања нису дужа од 30 минута

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана