Стање на путевима: Мјестимично влажни коловози, одрони у усјецима

Срна
Стање на путевима: Мјестимично влажни коловози, одрони у усјецима

БАЊАЛУКА- У Републици Српској и ФБиХ саобраћај се јутрос одвија по мјестмично влажним коловозима, понегдје у котлинама и уз ријечне токове смањена је видљивост због магле, а на дионицама у усјецима и поред камених косина учестали су одрони.

Из Ауто-мото савеза Републике Српске упозоравају на одрон на дионици Брод на Дрини - гранични прелаз Хум/Шћепан Поље, гдје је путнички саобраћај отежан, а за теретна возила обустављен.

Саобраћај је због клизишта обустављен на регионалном путу Мраковица-Градишка, дионица Мраковица-Подградци.

Због радова, измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу Модрича један - Вукосавље (Јакеш) - Подновље - Шешлије - Јоховац - Руданка - Добој - граница Републике Српске/ФБиХ (Каруше).

Због изградње кружне раскрснице на споју дионице магистралног пута Добој - Руданка и Улице Стефана Првовјенчаног у Добоју измијењен је режим саобраћаја.

На дијелу регионалног пута Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика због активирања клизишта, саобраћај се одвија отежано, једном траком. Препоручује се свим учесницима у саобраћају да за кретање користе алтернативне правце.

Због радова измијењен је режим саобраћаја на дионици регионалног пута Тедин Хан - граница Републике Српске/ФБиХ (Криж), измијењен је режим одвијања саобраћаја.

У току је изградња кружне раскрснице на магистралном путу Клашнице - Лакташи у Лакташима, због чега се саобраћај путничких возила и аутобуса преусмјерава обилазним путем кроз Лакташе.

Због малог капацитета обилазнице кроз центар Лакташа, на снази је забрана теретног саобраћаја, осим за возила доставе и возила чије одредиште је прије зоне радова.

Сав теретни саобраћај се преусмјерава на ауто-пут, из правца Градишке на петљу Александровац, из правца Бањалуке возила код Хотела "Ћубић", из правца Прњавора на петљу Друговићи, а из правца Српца на петљу Лакташи.

Из АМС препоручују возачима који путују или треба да путују кроз Лакташе да користе ауто-пут "Девети јануар" и на тај начин смање саобраћај у центру ове општине који се отежано одвија због изградње кружног тока.

На дионицима пута међуентитетска линија Станић Ријека - Добој - гранични прелаз Брод, међуентитетска линија Леденице - Модрича - Јоховац - ауто-пут -Бањалука - Мањача - међуентитетска линија Велечево и међуентитетска линија Леденице - Црквине - Добој - међуентитетска линија Каруше креће се превоз вангабаритног терета.

У току је изградња мале хидроелектране, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја на дионици магистралног пута Котор Варош-Ободник.

У току је санација клизишта на регионалном путу Котор Варош-Кнежево, у мјесту Живинице, па су радним данима у времену од седам до 17 часова повремене обуставе саобраћаја у трајању максимално пет минута.

На регионалном путу Укрина-Клупе, у мјесту Шњеготина у току су радови на путу и 2. мосту, због чега се саобраћај одвија наизмјенично, једном траком.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина - Горња Вијака.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона преко надвожњака на дионици магистралног пута Клашнице два - Шарговац у мјесту Трн.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

Због изградње прикључака за бензинску пумпу, измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Бањалука један-Бањалука два (Крајишких бригада). Постављена је привремена саобраћајна сигнализација и њено поштовање је обавезно.

У ФБиХ се због радова успорено саобраћа на путевима: Живинице-Бановићи, Дрвар - Босанско Грахово, Рогатица-Устипрача и Каоник-Громиљак.

На граничним прелазима нема дужих чекања.

На прелазу Метаљка (Чајниче-Пљевља) могућ је прелазак границе од седам до 19 часова.

Поново су отворени сви гранични прелази за погранични саобраћај између Хрватске и БиХ.

БиХ је отворила границе према: Хрватској, Србији и Црној Гори, а одлука се односи само на грађане те три државе. Улазак у БиХ за стране држављане омогућен је уз негативан PCR тест на вирус корона који не смије бити старији од 48 часова.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана