Стање на путевима: Мјестимично влажни коловози, могући одрони

Срна
Стање на путевима: Мјестимично влажни коловози, могући одрони

БАЊАЛУКА - Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима, а из Ауто-мото савеза (АМС) Српске скрећу пажњу на могуће одроне у усјецима и поред камених косина и савјетују опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

На дионицама на којима се изводе радови, саобраћај је регулисан привременом сигнализацијом, чије је поштовање обавезно.

Саобраћај на дионици магистралног пута Фоча - Горажде у мјесту Филиповићи, на линији разграничења, одвија се отежано једном траком због радова на санацији клизишта.

Због радова на изградњи бициклистичке и пјешачке стазе на магисталном путу Рудице - Нови Град најављене су измјене у одвијању саобраћаја, уз постављену саобраћајану сигнализацију.

На магистралном путу Брчко - Бијељина и на регионалном путу Стари Угљевик - Главичице, због санације, саобраћај се одвија успорено уз повремене краткотрајне прекиде.

Успорен саобраћај због радова је и на дијелу магистралног пута Жегуља - Љубиње, дионица Подврсник - Љубиње.

Режим у одвијању саобраћаја измијењен је због радова на дионици магистралног пута Брод на Дрини - Врба у тунелу Чемерно, те у тунелу Сијерачке стијене на магистралном путу Добро Поље - Миљевина.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац.

Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Због радова на магистралном путу Градишка – Нова Топола – Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један - Нова Топола измјењен је режим у одвијању саобраћаја.

Због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка - Нова Топола и Чатрња - Градишка, такође је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

На дијелу магистралног пута Клашнице - Лакташи један у току су радови у кружној раскрсници у Лакташима због чега се саобраћај преусмјерава на обилазницу у непосредној близини, кроз Лакташе.

На магистралном путу Градишка - Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта вози се успорено.

Због оштећења мостова преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Измјене у саобраћају су и на путу Стари Угљевик - Главичице, као и на путу Брод на Дрини (Фоча) - Хум (Шћепан Поље).

У ФБиХ је због радова на санацији клизишта и даље затворена Зеничка заобилазница на ауто-путу.

Због радова затворен је мост на улазу у Немилу, па возила саобраћају преко раскрснице у Топчић Пољу.

Спорије због радова током дана саобраћа се у Доњој Јабланици, на путу Чевљановићи - Нишићи, Семизовац - Олово, на улазу у Столац из смјера Мостара, затим на скретању за Ораховицу на подручју Коњица, те на раскрсници Горња Калесија - Сапна.

На дионици регионалног пута од мјеста Равно према магистралном путу Љубиње - Требиње саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

На граничним прелазима за сада нема дужих задржавања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана