Стање на путевима: Мјестимично смањена видљивост дуж ријечних токова

Срна
Стање на путевима: Мјестимично смањена видљивост дуж ријечних токова

БАЊАЛУКА- Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и ФБиХ одвија редовно, по сувим и мјестимично влажним коловозима, а у котлинама и дуж ријечних токова мјестимично је смањена видљивост због магле, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Данас почињу радови на дионици магистралног пута Модрича два-граница Републике Српске/ФБиХ, на подручју општине Модрича, због чега ће бити измјена у одвијању саобраћаја до 15. новембра.

Због санације коловоза измијењен је режим одвијања саобраћаја на дионици магистралног пута Бањалука (Ребровац)-Челинац у мјесту Врбања. Саобраћај се одвија једном траком наизмјенично сваким даном од седам до 17 часова.

У току је изградња МХЕ Крупац на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично, једном траком, уз семафоре.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због деминерских радова на магистралном путу Пелагићево-Градачац, у мјесту Турић Просјек, актуелне су повремене обуставе саобраћаја од 8.05 до 15.05 часова.

Због деминерских радова на дионици магистралног пута Брод-Оџак, у мјесту Клакар Доњи, од 8.15 до 15.05 часова радним данима, буде повремених обустава саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

Због деминерских радова на дионици регионалног пута Дервента-Подновље, на деминерском радилишту "МСП Горњи Божинци" од 8.15 до 15.05 часова радним данима, буде повремених обустава саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

У току је санација клизишта на регионалном путу Котор Варош-Кнежево, у мјесту Живинице, па радним данима од седам до 17 часова буде повремених обустава саобраћаја у трајању максимално пет минута.

На дијелу регионалног пута Угљевик-Главичице, у рејону Старог Угљевика, одвијање саобраћаја је успорено, наизмјенично једном траком, због активираног клизишта.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

Због радова на мосту у Оловским Лукама, на магистралном путу Олово-Кладањ, возила саобраћају наизмјенично, једном траком, уз постављену свјетлосну сигнализацију.

Саобраћај је због радова обустављен у тунелу Јасен, на дионици Прозор-Јабланица. Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се теретна возила преко 7,5 тона, са изузетком аутобуса, усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Обустава саобраћаја на снази је и у тунелу Винац (Јајце-Доњи Вакуф), а возила на овој дионици саобраћају обилазницом око тунела.

Због радова на мосту у мјесту Рељево (Јошаница-Рајловац), као и на мосту преко ријеке Дрине у Горажду (Р-448), саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

На магистралном путу Немила-тунел Врандук, због радова на градилишту будућег ауто-пута, на снази су обуставе саобраћаја од 00.30 до пет часова. За вријеме обуставе путничка возила ће користити локалну обилазницу, а возила преко 7,5 тона алтернативне правце Добој-Шићки Брод-Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

Сваки радни дан од 23 до осам часова на релацији Дољани-Житомислићи-Буна-Драчевице-Подвележје, креће се вангабаритни превоз, због чега је потребан опрез и поштовање упутстава овлаштених лица из пратње.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

БиХ је отворила границе према Хрватској, Србији и Црној Гори.

Улазак у БиХ за стране држављане омогућен је уз негативан PCR тест на вирус корона који не смије бити старији од 48 часова.

Улазак у Црну Гору из БиХ могућ је само уз обавезни PCR, ЕLISА или ЕCLIА тест стар максимално 72 часа. Дјеца до пет година не морају имати урађен један од ових тестова да би ушла у Црну Гору.

Транзит кроз Црну Гору без посједовања теста омогућен је уз контролу времена уласка, проласка контролних пунктова и изласка, без задржавања у Црној Гори.

На граничном прелазу Хум није дозвољен улазак у Црну Гору, док је гранични прелаз Делеуша од раније затворен због радова.

На граничном прелазу Метаљка (Чајниче-Пљевља) могућ је улазак у Црну Гору у времену од седам до 19 часова.

Србија је отворила граничне прелазе са БиХ без неопходног теста на вирус корона и дозволе комисије.

БиХ грађани могу ући у Србију у транзиту кроз Хрватску не дужем од 12 часова, без теста.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана