Стање на путевима: Мјестимична поледица због ниске јутарње температуре

Срна
Стање на путевима: Мјестимична поледица због ниске јутарње температуре

БАЊАЛУКА - У Републици Српској и БиХ због ниске јутарње температуре ваздуха мјестимично има поледице, нарочито у вишим предјелима, преко превоја, мостова и на прилазима тунелима.

У котлинама и дуж ријечних токова магла смањује видљивост, а на дионицама кроз усјеке и поред камених косина могући су одрони, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Због радова на изградњи кружне раскрснице у Лакташима на магистралном путу Клашнице-Лакташи саобраћај ће од данас бити преусмјерен на обилазне путеве у непосредној близини извођења радова.

Измијењен је режим саобраћаја на дионици ауто-пута Градишка-Бањалука због радова на постављању интелигентних транспортних система, а за вријеме извођења радова саобраћај је регулисан привременом сигнализацијом.

Измијењен је режим саобраћаја због извођења радова у тунелу Брчигово на дионици магистралног пута Саставци-Устипрача, као и на дионици магистралног пута Црквина-Модрича један.

На дионици пута Мел Врела-Котор Варош-Бањалука кретаће се вангабаритни превоз, па се возачима скреће пажња на опрез и да поштују упутства овлаштених лица из пратње.

У току је изградња мале хидроелектране Крупац на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац-граница Републике Српске (Богатићи) на подручју општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично, једном траком, уз постављене семафоре.

Због радова на магистралном путу Каракај два-Дрињача измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу у Власеници због изградње пословног објекта, те на магистралном путу Дрињача-Милићи-Власеница због радова.

У току су радови на регионалном путу Тедин Хан-ентитетска граница (Криж) због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

У току је изградња мале хидроелектране, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Котор Варош-Ободник.

На регионалном путу Шипово-енитетска граница граница (Ново Село) изводе се радови на рехабилитацији дијела наведеног пута, због чега је измијењен режим саобраћаја.

У току су радови на санацији клизишта на регионалном путу Котор Варош-Кнежево, у мјесту Живинице, па су у времену од 7.00 до 17.00 часова повремене обуставе саобраћаја у трајању максимално пет минута.

Због деминерских радова на снази су повремене обуставе саобраћаја од 8.05 до 15.05 часова на путу Пелагићево-Градачац у мјесту Турић Просјек, те од 8.15 до 15.05 часова радним данима на дионици пута Брод-Оџак у мјесту Клакар Доњи и на дионици пута Дервента-Подновље на деминерском радилишту "МСП Горњи Божинци".

Саобраћај је због радова обустављен у тунелу Јасен на путу Прозор-Јабланица.

Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се теретна возила тежа од 7,5 тона, са изузетком аутобуса, усмјеравају на алтернативне правце Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Због радова на мосту преко ријеке Дрине у Горажду саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

На граничном прелазу Хум није дозвољен улазак у Црну Гору, а на прелазу Метаљка могућ је улазак од седам до 19 часова.

Улазак у Црну Гору из БиХ могућ је само уз обавезни PCR, ELISA или ЕCLIА тест стар максимално 72 часа. Дјеца до пет година не морају имати урађен један од наведених тестова како би ушли у Црну Гору.

Транзит кроз Црну Гору без посједовања теста омогућен је уз контролу времена уласка, проласка контролних пунктова и изласка, без задржавања у Црној Гори.

Поново су отворени сви гранични прелази за погранични саобраћај између Хрватске и БиХ.

Србија је отворила своје граничне прелазе са БиХ без неопходног теста на вирус корона и дозволе комисије. БиХ грађани могу ући у Србију у транзиту кроз Хрватску не дужем од 12 часова, без теста на вирус корона.

БиХ отворила је границе према Хрватској, Србији и Црној Гори, а одлука се односи само на грађане те три државе. Улазак у БиХ за стране држављане омогућен је уз негативан ПЦР тест на вирсу корона који не смије бити старији од 48 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана