Стање на путевима: Магла и поледица успоравају саобраћај

Срна
Стање на путевима: Магла и поледица успоравају саобраћај

БАЊАЛУКА- Магла јутрос смањује видљивост на путевима уз ријечне токове Босне, Врбаса, Лашве и Спрече, а поледице има на дионицама преко планинских превоја, на мостовима и на прилазима тунелима, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Магле јутрос има и на ширем подручју Томиславграда и Гламоча, па се возачима на свим путним правцима савјетује опрезнија вожња.

Внгабаритни превоз креће се дионицама Врела-Котор Варош-Бањалука, Станић Ријека-Каруше, гранични прелаз Градишка-градилиште новог моста, Приједор-гранични прелаз Градина, гранични прелаз Градишка-Терминал Градишка, Станић Ријека-Прњавор, Бањ Брдо-Лопаре-Угљевик-Тузла. Возачима се скреће пажњу да возе опрезније и да поштују упутства овлаштених лица из пратње.

Радови успоравају саобраћај у Лакташима на магистралном путу Клашнице-Лакташи, гдје је у току изградња кружног тока, а возила се преусмјеравају на обилазне путеве у непосредној близини. Због малог капацитета обилазнице кроз центар Лакташа, на снази је забрана теретног саобраћаја, осим за возила доставе и возила чије одредиште је прије зоне радова.

Сав теретни саобраћај преусмјерава се на ауто-пут. Из правца Градишке је петља Александровац, а из правца Бањалуке возила код хотела "Ћубић", из правца Прњавора петља Друговићи, а из правца Српца петља Лакташи.

Радови се изводе и у тунелу Брчигово на магистралном путу Саставци-Устипрача, Црквина-Модрича, те на путевима на подручју Бањалуке, Приједора, Модриче, Котор Вароша, Власенице и Брода.

И даље су актуелне измјене у одвијању саобраћаја на ауто-путу Бањалука-Градишка, затим на магистралним путевима Крупац-Богатићи у општинама Источна Илиџа и Трново, те Каракај-Дрињача, Дрињача-Милићи-Власеница, те од Модриче према Добоју.

На регионалним путевима радови се изводе на дионицама Шипово-Ново Село на граници са ФБиХ Шековићи-Доње Цапарде, Тедин Хан-Криж на граници са ФБиХ, Укрина-Клупе у мјесту Шњеготина, Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика, док је клизиште успорило саобраћај на дионици Укрина-Горња Вијака.

На дионици пута Врела-Котор Варош-Бањалука креће се вангабаритни превоз, а возачима се скреће пажња да буду опрезни и да поштују упутства овлаштених лица из пратње.

Радови се изводе и на мосту преко језера Бочац на путу Јајце-Црна Ријека, због чега се саобраћа успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

У ФБиХ ће због реконструкције раскрснице на магистралном путу у Вогошћи (испред хотела "Сунце") данас бити обустављен саобраћај. Путничка возила ће се преусмјеравати локалним улицама кроз Вогошћу, а теретна кроз Рајловац, као и на Сарајевску обилазницу.

На дионици Прозор-Јабланица због радова је обустављен саобраћај у тунелу Јасен. Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се возила масе изнад седам и по тона, са изузетком аутобуса, усмјеравају на алтернативне правце Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Због радова на мосту преко ријеке Биле на путном правцу Невић Поље-Каоник, из смјера Каоника (Витеза) саобраћа се једном траком на мосту, док се из смјера Невић Поља (Травника) саобраћа обилазницом у непосредној близини.

Саобраћај је због радова обустављен и на мосту преко ријеке Дрине у Горажду, а возила се преусмјеравају на алтернативне правце.

Успорено, због радова, саобраћа се и на путним правцима Витез-Травник (Каоник-Невић Поље), Сарајево-Тузла, Јајце-Црна Ријека (мост преко језера Бочац), Читлук-Међугорје (црна тачка Потпоље), Дрвар-Босанско Грахово, Пелагићево-Сребреник и Ливно-Каменско.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Из Ауто-мото савеза подсјећају возаче да је посједовање зимске опреме законски обавезно.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана