Стање на путевима: Коловози, за сада, суви

Срна
Стање на путевима: Коловози, за сада, суви

БАЊАЛУКА - Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и ФБиХ за сада одвија по сувим коловозима, а возачима из Ауто-мото савеза (АМС) Републике Српске без обзира на временске и саобраћајне услове, савјетују максимално опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

Појачан је интензитет саобраћаја на граничним прелазима Градишка, Градина, Хум, Делеуша, Велика Кладуша и Изачић.

На осталим граничним прелазима за сада нема дужих задржавања.

Режим саобраћаја измијењен је на дионици магистралног пута Крупац - граница Републике Српске (Богатић) због проширења и реконструкције водоводног система, на правцу Коњевић Поље - Милићи због реконструкције коловоза, те на путу Стари Мајдан - Бањалука (Рударска) и дионици граница Републике Српске (Бакрачуша) - Невесиње један.

Измијењен је режим саобраћања и на дионици магистралног пута Приједор-Козарац ради искључивања и укључивања на терен механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука - Приједор, те на правцу Руданка - Добој један ради искључивања и укључивања на терен механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на Коридору „Пет це“ од моста Руданка (укључујући мост) до тунела Путниково брдо два.

Једном коловозном траком, због активираног клизишта, саобраћај се одвија на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи (на линији разграничења), на регионалном путу Бистрица-Подграб, на правцу Укрина - Горња Вијака, те на магистралном путу Брод на Дрини - Гранични прелаз Хум/Шћепан Поље, гдје је за теретна возила саобраћај обустављен.

Продужени су радови на регионалним путевима Србац - Горња Вијака један - Горња Вијака два - Разбој, Разбој - Тедин Хан и Тедин Хан - Теслић због чега је измијењен режим саобраћаја.

Режим саобраћаја измијењен је и на регионалним путевима ентитетска граница Ћесим-Придворци, Приједор три - ентитетска граница (Стара Ријека) за вријеме преласка радних машина преко овог пута током експлоатације рудника Љубија, као и на правцима Теслић два - Теслић три - ентитетска граница (Подјезера), Шипово - ентитетска граница (Ново Село) и Језеро - Шипово.

Због радова на изградњи кружног тока у близини мјеста Брадина на магистралном путу Тарчин-Коњиц, саобраћа се наизмјенично једном траком, уз регулацију семафорима.

У току су радови на вијадукту Клопче на дионици ауто-пута Зеница сјевер - Зеница југ, гдје се саобраћа претицајном траком, док су возна и зауставна трака затворене за саобраћај.

Спорије, због радова, саобраћај се одвија и на путним правцима: Бихаћ - Босански Петровац (дионици Рипач-Дубовско), Житомислићи-Почитељ (Шеваш Њиве) и Доњи Вакуф - Травник (Комар).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана