Стање на путевима: Коловози влажни, умјерена фреквенција возила

Срна
Стање на путевима: Коловози влажни, умјерена фреквенција возила

БИЈЕЉИНА - У Републици Српској и ФБиХ јутрос се саобраћа по претежно влажним коловозима уз умјерену фреквенцију возила, а на дионицама у усјецима и поред камених косина могући су одрони земље и камења на коловоз, саопштено је из Ауто-мото савеза (АМС) Републике Српске.

Због асфалтирања коловоза, од 10. до 20. маја доћи ће до потпуне обуставе саобраћаја на магистралном путу М1-108 (стара ознака М-4), дионица Ламовита-Ивањска, од Верића до Ламовите. За вријеме обуставе саобраћај ће бити преусмјерен на привремену обилазницу, односно локални пут Ламовита-Бистрица.

Због изградње канализације на мјесту укрштања дионице магистралног пута Бањалука (Ребровац)-Челинац и Улице Мис Аделине Ирби, у насељу Врбања измијењен је режим саобраћаја.

Саобраћај се одвија успорено због изградње кружне раскрснице на споју дионице магистралног пута Добој-Руданка и Улице Стефана Првовјенчаног у Добоју. Измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Руданка-Добој на споју прилазног пута према петљи Руданка, на ауто-путу "9. јануар".

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Саобраћај је због клизишта обустављен на регионалном путу Мраковица-Градишка, дионица Мраковица-Подградци, док се због одрона, на дионици Козарац-Мраковица саобраћај одвија наизмјенично, једном траком.

Измијењен је режим саобраћаја и привремено постављена саобраћајна сигнализација због реконструкције раскрснице дионице магистралног пута Ивањска–Шарговац и локалног пута Залужани-Драгочај у насељу Рамићи, на дионици магистралног пута Каракај два-Дрињача због радова и на укрштању магистралних путева Милићи-Власеница-Хан Пијесак и Власеница-Тишча због изградње кружне раскрснице.

Због извођења деминерских радова се обуставља саобраћај у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Оџак у мјесту Клакар Доњи од осам до 15 часова и на дионици регионалног пута Дервента-Подновље у мјесту Горњи Божинци од 8.15 до 15.05 часова.

На дијелу магистралног пута Рача-Бијељина-Угљевик у току је уређење пута уз постављену привремену саобраћајну сигнализацију.

На регионалном путу Чајниче-Миљено у мјесту Луке због активирања клизишта саобраћај се одвија отежано, једном саобраћајном траком.

Због реконструкције дионице регионалног пута Језеро-Шипово у периоду од седам до 17 часова долази до једночасовних обустава саобраћаја, као и до измјена на дионици регионалног пута Стари Мајдан - Ламовита, те на дионици магистралног пута Клашнице један–Горња Вијака један, гдје је постављена привремена сигнализација.

Због радова на магистралном путу Модрича један-Вукосавље (Јакеш)-Подновље-Шешлије-Јоховац-Руданка-Добој-ентитетска граница (Каруше) измијењен је режим саобраћаја и привремено постављена саобраћајна сигнализација, као и на дионици Тедин Хан-ентитетска граница (Криж) гдје је у току реконструкција регионалног пута.

У току је изградња мини хидроелектране, због чега је измијењен режим саобраћаја на дионици магистралног пута Котор Варош-Ободник.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона на надвожњаку на дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн, јер нема дозвољену носивост за реална саобраћајна динамичка оптерећења.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора (Шћепан Поље) забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса премашује 16 тона.

У већем дијелу Федерације БиХ саобраћа се по мјестимично влажном коловозу.

Због радова у тунелу Чакловићи на дионици Тузла-Калесија (Симин Хан-Цапарде) саобраћај се обуставља од 22 до шест часова и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Током дана, путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

У току су радови у тунелу Црнаја на дионици Коњиц-Јабланица, гдје се током дана саобраћа наизмјенично једном траком, уз регулацију семафорима, док се у ноћним од 23 до 4.30 часова саобраћај кроз тунел обуставља.

И даље је због радова обустављен саобраћај у тунелу Јасен на магистралном путу Прозор-Јабланица. Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се возила носивости веће од 7,5 тона (са изузетком аутобуса) усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Радови су актуелни и на путевима: Тарчин-Коњиц (Доња Раштелица), Добој-Тузла (дионица Стјепан Поље-Ораховица), Каоник-Бусовача (на улазу у Бусовачу), Столац-Хутово (мјесто Церовица), Посушје-Томиславград (насеље Читлук) и Бановићи-Рибница (на излазу из Бановића).

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања. На прелазу Метаљка (Чајниче-Пљевља) могућ је прелазак границе од седам до 19  часова.

БиХ је отворила границе према Хрватској, Србији и Црној Гори, док је улазак у БиХ за стране држављане омогућен уз негативан PC тест на вирус корона који не смије бити старији од 48 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана