Стање на путевима: Коловози влажни, поледица у вишим предјелима

Срна
Стање на путевима: Коловози влажни, поледица у вишим предјелима

БАЊАЛУКА- У Републици Српској и ФБиХ саобраћај се већином одвија по влажним коловозима, поледице има у вишим предјелима и преко планинских превоја, а на граничним прелазима нема дужих задржавања, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

У котлинама и уз ријечне токове магла смањује видљивост, а одрони су учестали на дионицама Карановац-Кнежево-Угар, Карановац-Црна Ријека-Јајце, Котор Варош-Теслић, преко Борја, Трново-Фоча, Вишеград-Бродар-Рудо и Брод на Дрини-Хум.

У току је санација дилатације вијадукта Залужани те ће се саобраћај из смјера Бањалуке према Клашницама одвијати успорено једном коловозном траком од осам до 16 часова.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, саобраћај се одвија успорено због активираног клизишта.

За вријеме постављања расвјете у тунелу “Сијерачке стијене” на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина доћи ће до измјене режима саобраћаја.

Режим саобраћаја измијењен је на дионици магистралног пута Приједор-Козарац ради укључивања и искључивања са терена механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор.

Због радова у тунелу “Чељиговићи” на магистралном путу ентитетска граница Лапишница-Љубогошта, измијењен је режим саобраћаја.

Режим саобраћаја измијењен је и на магистралном путу Градишка-Нова Топола-Клашнице због рехабилитације коловоза, те на дионици Клашнице један-Нова Топола због изградње три кружна тока.

Због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка, такође, је измијењен режим саобраћаја.

Нови режим саобраћаја на снази је и на петљи Јоховац због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, као и на петљи Руданка због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела “Путниково брдо два”.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Саобраћај се одвија једном коловозном траком због активираног клизишта на магистралном путу Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, на самој линији разграничења, те на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље аутомобили саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Вангабаритни превоз одвијаће се на правцима ентитетска граница Станић Ријека-гранични прелаз Брод.

У ФБиХ смањена је видљивост због магле на ширем подручју Сарајева, Кључа, Санског Моста и Бихаћа.

Због радова се спорије саобраћа на магистралним путевима Јајце-Доњи Вакуф и Мостар-Столац.

На магистралном путу Ливно-Шуица упозоравамо на учестале изласке дивљих коња на коловоз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана