Стање на путевима: Коловози суви или мјестимично влажни

Срна
Стање на путевима: Коловози суви или мјестимично влажни

БАЊАЛУКА - На већини путева у Републици Српској и ФБиХ саобраћај се одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Повећана је опасност од одрона на путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље, гдје се путничка возила крећу отежано, док је за теретна возила саобраћај потпуно обустављен.

Саобраћај је због клизишта обустављен на дионици регионалног пута Мраковица-Подградци, а на дионици Козарац-Мраковица због одрона саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком.

Возачима се савјетује опрезна вожња, прилагођену стању и условима на путу.

Због извођења деминерских радова на дионици магистралног пута Брод-Оџак у мјесту Клакар Доњи од данас од осам до 15 часова радним данима биће обустављан саобраћај у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја. Обустава се неће изводити викендом и у дане празника, а радови су планирани до 30. новембра.

На обилазници око Бијељине због радова на одржавању пута, саобраћај се одвија наизмјенично, па возачи треба да возе опрезније и поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Због извођења радова саобраћај је обустављен на дионици магистралног пута Ламовита-Ивањска и преусмјерен на алтернативне правце.

Због извођења радова, долазиће до измјене у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Црквина-Модрича 1, а саобраћај регулише привремена сигнализација, као и на дионици магистралног пута Козарац-Ламовита.

На регионалном путу Чајниче-Миљено у мјесту Луке због активирања клизишта саобраћај се одвија отежано, једном саобраћајном траком.

Измијењен је режим одвијања саобраћаја због реконструкције дионице регионалног пута Језеро-Шипово, као и на дионици регионалног пута Стари Мајдан-Ламовита.

Због деминерских радова на дионици регионалног пута Дервента-Подновље у мјесту Горњи Божинци од 8.15 до 15.05 часова радним данима долази до повремених обустава саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

У току су радови на дионици магистралног пута Клашнице 1 – Горња Вијака 1, саобраћај регулише привремена сигнализација, као и на магистралном путу Модрича 1-Вукосавље (Јакеш)-Подновље-Шешлије-Јоховац-Руданка-Добој-ентитетска граница (Каруше).

Измијењен је режим саобраћаја због изградње кружне раскрснице на споју дионице магистралног пута Добој-Руданка и Улице Стефана Првовјенчаног у Добоју, а због реконструкције на дионици регионалног пута Тедин Хан-ентитетска граница (Криж).

На дионицама путева међуентитетска линија Леденице-Црквина-Модрича-Јоховац-ауто-пут-Прњавор, међуентитетска линија Станић Ријека-Добој-Дервента-гранични прелаз Брод, међуентитетска линија Блажевац-Обудовац и међуентитетска линија Станић Ријека-међуентитетска линија Каруше кретаће се превоз вангабаритног терета, па је потребно да возе опрезније и да поштују упутства.

У току је и изградња мини хидроелектране, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Котор Варош-Ободник.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона на надвожњаку на дионици магистралног пута Клашнице 2- Шарговац у мјесту Трн.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница са Црном Гором (Шћепан Поље), забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због извођења радова обустављен је саобраћај на дионици магистралног пута Бањалука (Рударска)-Српске Топлице.

У ФБиХ коловоз је мјестимично влажан и возачи треба да пазе на учестале одроне земље или камења.

Због радова у зони петље Подлугови на ауто-путу А-1 у оба смјера саобраћај се одвија возном траком, док су претицајне траке затворене за саобраћај.

У току су радови у тунелу "Црнаја" на дионици Коњиц-Јабланица, гдје се током дана саобраћај одвија наизмјенично, једном траком, уз регулацију семафорима, док се ноћу обуставља саобраћај кроз тунел.

Због радова у тунелу "Чакловићи" на дионици Тузла-Калесија (Симин Хан-Цапарде) саобраћај се од 22.00 до 6.00 часова обуставља и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Током дана, путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

Саобраћај је због радова обустављен у тунелу Јасен (Прозор-Јабланица). Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се теретна возила са више од 7,5 тона(са изузетком аутобуса) усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Успорено, због радова, саобраћај се одвија на путним правцима: Широки Бријег-Мостар (обилазница око Широког Бријега), Столац-Хутово (мјесто Церовица), Посушје-Томиславград (насеље Читлук) и Бановићи-Рибница (на излазу из Бановића).

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

На прелазу Метаљка (Чајниче-Пљевља) могућ је прелазак границе од седам до 19 часова.

БиХ је отворила границе према Хрватској, Србији и Црној Гори, а одлука се односи само на грађане те три државе. Улазак у БиХ за стране држављане омогућен је уз негативан PCR тест на вирус корона, који не смије бити старији од 48 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана