Стање на путевима: Коловози мокри и клизави

Срна
Стање на путевима: Коловози мокри и клизави

БАЊАЛУКА - Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и ФБиХ одвија по мокрим и клизавим коловозима, а због ниске температуре могућа је поледица у вишим предјелима и преко планинских превоја.

У котлинама и дуж ријечних токова, магла мјестимично смањује видљивост, саопштио је Ауто-мото савез Републике Српске.

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина повећана је опасност од одрона земље и камења на коловоз.

Због одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила обустављен саобраћај.

Саобраћај је због клизишта обустављен на дионици регионалног пута Мраковица-Подградци, док се због одрона, на дионици Козарац-Мраковица саобраћај одвија наизмјенично, једном траком.

Због извођења деминерских радова на дионици магистралног пута Брод-Оџак у мјесту Клакар Доњи од данас од осам до 15 часова радним данима биће обустављан саобраћај у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја. Обустава се неће изводити викендом и у дане празника, а радови су планирани до 30. новембра.

На обилазници око Бијељине због радова на одржавању пута, саобраћај се одвија наизмјенично, па возачи треба да возе опрезније и поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Због извођења радова саобраћај је обустављен на дионици магистралног пута Ламовита-Ивањска и преусмјерен на алтернативне правце.

Због извођења радова, долазиће до измјене у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Црквина-Модрича 1, а саобраћај регулише привремена сигнализација, као и на дионици магистралног пута Козарац-Ламовита.

На регионалном путу Чајниче-Миљено у мјесту Луке због активирања клизишта саобраћај се одвија отежано, једном саобраћајном траком.

Измијењен је режим одвијања саобраћаја због реконструкције дионице регионалног пута Језеро-Шипово, као и на дионици регионалног пута Стари Мајдан-Ламовита.

Због деминерских радова на дионици регионалног пута Дервента-Подновље у мјесту Горњи Божинци од 8.15 до 15.05 часова радним данима долази до повремених обустава саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

У току су радови на дионици магистралног пута Клашнице 1 – Горња Вијака 1, саобраћај регулише привремена сигнализација, као и на магистралном путу Модрича 1-Вукосавље (Јакеш)-Подновље-Шешлије-Јоховац-Руданка-Добој-ентитетска граница (Каруше).

Измијењен је режим саобраћаја због изградње кружне раскрснице на споју дионице магистралног пута Добој-Руданка и Улице Стефана Првовјенчаног у Добоју, а због реконструкције на дионици регионалног пута Тедин Хан-ентитетска граница (Криж).

На дионицама путева међуентитетска линија Леденице-Црквина-Модрича-Јоховац-ауто-пут-Прњавор, међуентитетска линија Станић Ријека - Добој - Дервента - гранични прелаз Брод, међуентитетска линија Блажевац-Обудовац и међуентитетска линија Станић Ријека - међуентитетска линија Каруше кретаће се превоз вангабаритног терета, па је потребно да се вози презније и поштују упутства.

У току је и изградња мини хидроелектране, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Котор Варош-Ободник.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона на надвожњаку на дионици магистралног пута Клашнице 2- Шарговац у мјесту Трн.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини - граница са Црном Гором /Шћепан Поље/, забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због извођења радова обустављен је саобраћај на дионици магистралног пута Бањалука (Рударска) - Српске Топлице, а почели су радови на рехабилитацији локалног пута Сарачица - Чокорска Поља, због чега се саобраћај од седам до 17 часова на мјесту извођења радова одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

На прелазу Метаљка (Чајниче-Пљевља) могућ је прелазак границе од седам до 19 часова.

БиХ је отворила границе према Хрватској, Србији и Црној Гори, а одлука се односи само на грађане те три државе. Улазак у БиХ за стране држављане омогућен је уз негативан PCR тест на вирус корона, који не смије бити старији од 48 часова.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана