Стање на путевима: Коловози мокри и клизави, потребан опрез

Срна
Стање на путевима: Коловози мокри и клизави, потребан опрез

БАЊАЛУКА - Саобраћај се јутрос одвија по мокрим и клизавим коловозима, а уз ријечне токове видљивост је смањена због магле, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Завршени су радови на санацији коловоза на магистралном путу Бањалука-Приједор, дионица Верићи-Ивањска, и саобраћај се одвија редовно.

Обустављен је саобраћај на дионици магистралног пута Драксенић-Врбашка један-Врбашка 2, осим за возила којима се врши достава, локалног становништва и возила хитних служби. Возила се преусмјеравају на алтернативни правац Градишка-Бањалука-Приједор-Козарска Дубица.

Успорено, уз измјене у саобраћају због радова, вози се на спајању магистралних путева Кобаш-Дервента-Жировине и Дервента (Жировине)-Врхови, Руданка-Добој, Мостар-Невесиње, Брод на Дрини-гранични прелаз Шћепан Поље, Козарска Дубица-Драксенић-граница са Хрватском (Јасеновац), Бањалука (Рударска)-Стари Мајдан, Градишка-Нова Топола, Котор Варош-Ободник, као и у тунелу тунелу Угар, на магистралном путу Црна Ријека-граница Српске и ФБиХ.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Због радова је измијењен саобраћај и на регионалним путним правцима Бистрица-Пале и Бистрица-Подграб, Шипово-граница Републике Српске и ФБиХ (Ново Село), Тедин Хан-Криж, на граници са ФБиХ, док се на регионалном Језеро-Шипово саобраћај по потреби обуставља у периоду од седам до 17 часова.

У ФБиХ се на дионици ауто-пута Подлугови-Сарајево сјевер због санационих радова на мосту саобраћа двосмјерно, супротном траком од зоне радова.

На магистралном путу Тузла-Калесија, због радова у тунелу Чакловићи, саобраћај се обуставља од 22 до шест часова и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Током дана, путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

Због радова у тунелу Скела, на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком, док се у ноћним часова саобраћај обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела (круг фабрике Металинг).

Успорено, због радова, саобраћа се на путним правцима Олово-Кладањ-Тузла (Оловске Луке и у близини каменолома Ступари), Коњиц-Јабланица-Мостар (тунел Црнаја и дионица од Комадиновог врела до моста Бегића и Беговића), Немила-Жепче (Желеће), Блажуј-Громиљак (Радановићи), Добој-Грачаница (у Клокотници), Груде-Љубушки (на излазу из Груда) и Столац-Хутово (у мјесту Церовица).

Када је ријеч о граничним прелазима, нема дужих задржавања.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана