Стање на путевима: Клизав коловоз и поледица у вишим предјелима

Срна
Стање на путевима: Клизав коловоз и поледица у вишим предјелима

БАЊАЛУКА - У Републици Српској и ФБиХ због ниске температуре у вечерњим и јутарњим часовима има поледице и клизав је коловоз у вишим планинским предјелима, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина могући су одрони земље или камења на коловоз.

Због изградње кружне раскрснице на магистралном путу Клашнице-Лакташи, у Лакташима, саобраћај се преусмјерава обилазним путевима у непосредној близини. Због малог капацитета обилазнице кроз центар Лакташа, на снази је забрана теретног саобраћаја, осим за возила доставе и возила чије одредиште је прије зоне радова.

Сав теретни саобраћај се преусмјерава на ауто-пут - Из правца Градишке: петља Александровац; из правца Бањалуке возила код Хотела "Ћубић" се преусмјеравају на ауто-пут; из правца Прњавора петља Друговићи, а из правца Српца петља Лакташи.

С обзиром на то да је ријеч о веома фреквентном путном правцу, формирају се дуге колоне возила, па па је неопходно стрпљење.

На дионици магистралног пута Заблеће-Чађавица измијењен је режим одвијања саобраћаја због санације клизишта. До 4. децембра саобраћај је у тунелу Драгорај на овој дионици пута потпуно обустављен од понедјељка у осам часова до петка у 16 часова. За вријеме обуставе саобраћај је преусмјерен на обилазницу у непосредној близини тунела.

Због деминирања терена на дионици магистралног пута Пелагићево-Блажевац биће повремених обустава саобраћаја по 30 минута од седам до 17 часова.

До 4. децембра на релацији пута МЕЛ Бањ Брдо-Лопаре-Угљевик-Тузла кретаће се превоз вангабаритног терета, па је неопходна опрезнија вожња и поштовање упутстава овлаштених лица из пратње.

И на дионици пута Мел Врела - Котор Варош - Бања Лука до 2. децембра кретаће се вангабаритни превоз.

У току је изградња МХЕ Крупац на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично, једном траком, уз семафоре.

Због деминерских радова на магистралном путу Пелагићево-Градачац, у мјесту Турић Просјек, актуелне су повремене обуставе саобраћаја од 8.05 до 15.05 часова.

Због деминерских радова на дионици магистралног пута Брод-Оџак, у мјесту Клакар Доњи, од 8.15 до 15.05 часова радним данима буде повремених обустава саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

Због деминерских радова на дионици регионалног пута Дервента-Подновље, на деминерском радилишту "МСП Горњи Божинци" од 8.15 до 15.05 часова радним данима буде повремених обустава саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

У току је санација клизишта на регионалном путу Котор Варош-Кнежево, у мјесту Живинице, па радним данима у интервалу од седам до 17 часова буде повремено обустављан саобраћај у трајању максимално пет минута.

На дијелу регионалног пута Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика због активираног клизишта одвијање саобраћаја је успорено, наизмјенично једном траком.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

На граничном прелазу Хум није дозвољен улазак у Црну Гору. На граничном прелазу Метаљка (Чајниче-Пљевља) могућ је улазак у Црну Гору у времену од седам до 19 часова.

Поново су отворени сви гранични прелази за погранични саобраћај између Хрватске и БиХ.

Србија је отворила своје граничне прелазе са БиХ без неопходног теста на вирус корона. БиХ грађани могу ући у Србију у транзиту кроз Хрватску не дужем од 12 часова, без теста.

БиХ је отворила границе према Хрватској, Србији и Црној Гори.

Улазак у БиХ за стране држављане омогућен је уз негативан PCR тест на вирус корона који не смије бити старији од 48 часова.

Улазак у Црну Гору из БиХ могућ је само уз обавезни PCR, ELISA или ECLIA тест стар максимално 72 часа. Дјеца до пет година не морају имати урађен један од ових тестова да би ушла у Црну Гору. Транзит кроз Црну Гору без посједовања теста омогућен је уз контролу времена уласка, проласка контролних пунктова и изласка, без задржавања у Црној Гори.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана