Штада и Хемофарм донирају земљама у региону 150 монитора за праћење стања пацијената

Г.С.
Штада и Хемофарм донирају земљама у региону 150 монитора за праћење стања пацијената

Бањалука, – Како би помогли напоре институција, љекара и здравствених радника који се даноноћно боре против болести корона вируса, Штада група и њена чланица Хемофарм обезбиједили су помоћ за Србију, Босну и Херцеговину и Црну Гору у виду 150 монитора за праћење стања пацијената.

Донирана опрема од велике је важности за рад здравствених радника током праћења виталних животних функција пацијената који су на респираторима и у тежој фази болести.  

Ова компанија одлучила је да донира 110 монитора за праћење стања пацијената њемачког произвођача Дрегер (Dreager) болницама у Србији, 30 Босни и Херцеговини и 10 Црној Гори. Ријеч је о донацији вриједној око 400.000 еура и то управо земљама у којима Хемофарм има своје производне погоне. 

Према ријечима генералног директора Штаде Петера Голдшмита, у овом тренутку дужност сваке компаније јесте да помогне борбу против корона вируса на начин и средствима који су њима на располагању. „Око 6.000 запослених у производним погонима Штаде свакодневно помажу у борби против ове болести која је зауставила свијет. Одласком на посао, наши радници у производњи омогућују да пацијенти широм свијета добију своју терапију редовно, и на томе сам им безгранично захвалан. С друге стране, донација у виду монитора за праћење стања пацијената коју смо упутили државама у којима Хемофарм послује, такође показује нашу захвалност грађанима ових земаља на дугогодишњем повјерењу, као и вид наше подршке њима у овим тешким временима”, истиче Голдшмит.

Када је ријеч о Хемофарму, у његовим производним погонима више од 2.000 радника у производњи ради без прекида и у четири смјене, како би тржиште било снабдјевено лијековима а грађани имали своју редовну терапију. „Ми смо одмах реаговали и предузели све мјере безбједности како би наши производни погони радили у пуном капацитету, док остатак компаније пружа подршку радом од куће. Хемофарм у овом тренутку брани не само здравље грађана, већ и потврђује повјерење које је грађено током 60 година колико компанија постоји”, каже Роналд Зелигер, генерални директор Хемофарма, истичући да је ова донација у виду монитора за праћење стања пацијената само дио подршке коју овај регионални фармацеутски лидер пружа у овим изазовним временима.

  • Укупно 110 монитора за праћење стања пацијената биће донирано Србији, 30 Босни и Херцеговини и 10 Црној Гори. 
  • Донација вриједна око 400.000 еура намијењена је земљама у којима Хемофарм има своје производне погоне.  
  • ‘Дужност сваке компаније је да помогне борбу против корона вируса на начине и средствима која су јој на располагању. Ми помажемо тако што се старамо да редовно производимо лијекове за пацијенте широм свијета, али и конкретним донацијама’, истиче генерални директор Штаде Петер Голдшмит.

 

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана