Штаб за ванредне ситуације Бијељина: О затварању ковид болнице у Бањи Дворови 1. марта

Срна
Foto: Срна

БИЈЕЉИНА- Епидемиолошка ситуација у Бијељини оцијењена је данас као стабилнија и са тенденцијом смањења броја обољелих и хоспитализваних због ковида 19, рекао је новинарима градоначелник Љубиша Петровић.

Након сједнице Градског штаба за ванредне ситуације најављено је да ће 1. марта бити размотрена одлука о затварању ковид болнице у Бањи Дворови, која је била отворена због повећаног броја обољелих од ковида 19 у новембру прошле године.

На сједници су све мјере у Бијељини усклађене са мјерама Републичког штаба, међу којима је да ношење маске на отвореном више није обавезно.

Новинарима је речено да се, према незваничним информацијама, прве дозе вакцина против вируса корона очекују у Бијељини у првој недјељи марта, а координатор за вакцинацију у граду је директор Дома здравља Данијела Ђукин.

Градски штаб за ванредне ситуације усвојио је Оперативни план заштите и спасавања од поплава у овој години, као и Оперативни план активности у припреми и спровођењу мјера заштите и спасавања од шумских и других пожара на отвореном простору.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана