Шта треба да подесите да би користили мобилни интернет у региону западног Балкана?

M:tel
Шта треба да подесите да би користили мобилни интернет у региону западног Балкана?

Примјена споразума о укидању роминга у региону Западног Балкана подразумијева да корисници из Босне и Херцеговине, Србије, Црне Горе, Сјеверне Македоније и Албаније од 1. јула могу несметано да телефонирају у једној од ових пет земаља у ромингу као код куће.

Услуга је доступна свим корисницима компаније м:тел. Преласком у неку од мрежа оператера из поменутих земаља настављате да унутар тих земаља комуницирате као да сте у матичној мрежи у својој земљи. Прије него што отпутујете провјерите само да ли је ваш уређај подешен за несметани рад на путовању и шта за ваш тарифни пакет представља ова погодност.

А да би у наведеним земљама несметано могли да користите мобилни интернет потребно је да:

  1. Путем www.mtel.ba, апликације m:go или позивом м:тел контакт центра (0800 50 000 - postpaid, 066101010 – prepaid, 0800 50 300 – пословни корисници) провјерите колико бонуса за мобилни интернет имате у свом тарифном моделу. 
  2. У подешавањима на вашем телефону, у дијелу „мобилни подаци" провјерите или коригујете APN. За postpaid кориснике APN је mtelsmart, а за prepaid кориснике је mtelfrend.
  3. Провјерите да ли сте на свом уређају укључили опцију пренос података у ромингу.
  4. Позивом m:tel контакт центра провјерите да ли сте у претходном периоду затражили од вашег оператера да вам искључи услугу мобилног интернета, односно преноса података у ромингу.
  5. Подесите аутоматско бирање мреже или уласком у једну од земаља одаберите ручно мрежу доступних оператера

Уколико искористите додијељену количину мобилног интернета коју у свом пакету имате за коришћење у региону западног Балкана, добићете SMS поруку о потрошеној количини преноса података у MB , након чега се услуга преноса података блокира до сљедећег обрачунског периода, како не бисте проузроковали нежељене трошкове.

Уколико и даље имате потребу за коришћењем мобилног интернета у региону западног Балкана, можете као и до сада да активирате једну од доступних интернет или роминг NET тарифних опција путем www.mtel.bа, мобилне апликације m:go или сервиса Мој мени (Позовите *100#)

За више информација посјетите www.mtel.ba, а за техничку подршку на располагању вам је м:тел контакт центар на броју 0800 50 000 уколико сте приватни корисник postpaid и фиксне телефоније, 0800 50 300 је намијењен пословним корисницима, а 066 10 10 10 је за prepaid кориснике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана