Додик: Српски борци доказали да су били чувари и браниоци Републике и свог народа

Срна
Додик: Српски борци доказали да су били чувари и браниоци Републике и свог народа

БАЊАЛУКА - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни, поводом обиљежавања Дана погинулих и несталих Републике Српске, да су српски борци сачували Републику и доказали да нису били агресори, већ чувари и браниоци свог народа.

„Истина може бити само једна, а зове се грађански рат у БиХ којем су Срби бранили своје породице и своја огњишта. Не само данас, већ сваког дана са дужним поштовањем морамо да чувамо од заборава сваког погинулог и несталог српског борца и цивила, али и да водимо бригу о њиховим покољењима“, истакао је Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ нагласио је да су они дали своје животе за истину, правду, слободу, за Републику Српску и зато је света дужност и обавеза свих институција, а посебно локалних заједница да њиховим породицама омогуће живот достојан човјека.

„Захваљујући српским борцима ми данас имамо своју Републику која је опстала, имамо своју територију која нам гарантује мир и стабилност.

Не смијемо дозволити да њихова жртва, јунаштво и храброст буду узалудни. Није довољно само сјећање, већ морамо сви заједно показати одговорност према породицама погинулих и несталих“, поручио је Додик. Републичка организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила данас обиљежава Дан погинулих и несталих Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана