Српска кошаркашица Саша Чађо студент Независног универзитет Бањалука

Г.С.
Српска кошаркашица Саша Чађо студент Независног универзитет Бањалука

БАЊАЛУКА - Кошаркашица Саша Чађо уписала се на студијски програм Менаџмент на економском факултету Независног универзитет Бањалука.

„Одабрала сам НУБЛ  јер  ми пружа могућност да поред  тренирања и активног играња кошарке на позицији бека, стижем на  наставу и да на консултацијама са професорима  савладам неопходно градиво из  ове области”, каже Саша Чађо. „Када завршим  факултет и  када престанем играти професионално кошарку себе  видим као менаџера у спорту, а то ће ми студирање на НУБЛ-у  омогућити”  истиче Саша Чађо и  позива све младе  да, ако имају дилему шта уписати, да се одлуче за Незавсини универзитет Бањалука. Проф. др Остоја Барашин, ректор НУБЛ-а  и  кошаркашица  Саша Чађо  данас су  потписали Уговор о студирању у  присуству предсједника Управног одбора НУБЛ-а проф. др Зорана Калинића.

Српска кошаркашица Саша Чађо  рођена је у Сарајеву 1989. године, а тренутно игра у саставу пољског Полковице на позицији бека. Основну школу Вук Караџић и средњу Економску школу завршила је у Бањалуци. Од 1998.  са 9 година почела је да тренира кошарку. Професионалну каријеру започела је у КК Борац Бањалука а потом у  Младом Крајишнику из Бањалуке, са којим је освојила Куп Републике Српске. Са сарајевским Жељезничарем  освојила је два првенства и један куп БиХ. Куп Србије освајала је три пута, од тога два пута са Хемофармом: 2010. и 2012., те једном са Партизаном (2013.).

Са Партизаном је 2013. године освојила још два трофеја: првенство Србије и титулу побједника регионалне лиге. Саша је у млађим категоријама наступала за репрезентативне селекције Босне и Херцеговине, а потом се одлучила да наступа за најбољу селекцију Србије. Са женском кошаркашком репрезентацијом Србије је дошла до четвртог мјеста на Европском првенству 2013., наредне године је изборила пласман у четвртфинале свјетског првенства, а 2015. године је на шампионату Европе освојила прво мјесто.

Овим успјехом обезбјеђен је и пласман на Олимпијске игре 2016, што је  прво учешће на олимпијским играма женској кошаркашкој репрезентацији под именом Србија  гдје су освојили бронзану медаљу. Са репрезентацијом Србије освојила је златну медаљу на Европском првенству 2021. године одржаном у Француској и Шпанији. Игра на позицији бека.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана